Navarsete_Strand.jpg
Navarsete_Strand.jpg

Navarsete hoppet bukk over problemene

- Oppsiktsvekkende, sier redaktør. - Helt bevisst, svarer Sp-leder Navarsete. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste året har vært preget av skandaler for Senterpartiet: armbåndsaken, logo-tabbe og ulovlig partistøtte med påfølgende Økokrim-etterforskning og  bot

Men problemene ble ikke nevnt med ett ord i partilederens tale til landsmøtet, bortsett fra at hun takket partifellene for støtten. 

- Oppsiktsvekkende 

Sjefredaktør Arne Strand i Dagsavisen, reagerer på at Navarsete ikke tar opp partiets problemer når hun taler til sine partifeller på landsmøtet etter et turbulent år. 

- Det er oppsiktsvekkende og spesielt at hun ikke går til kjernen og tar opp det som har plaget partiet det siste året, sier Arne Strand til politisk.no. 

Vil se fremover 

Liv Signe Navarsete sier det var et bevisst valg. 

- Det er viktig å se fremover og alle i partiet er vel kjent med tida som ligger bak, forklarer Liv Signe Navarsete. 

Strand mener Navarsete burde ha tatt opp problemene, ikke bare for partifellene sin del, men for partiets omdømme.

- Skal Senterpartiet gjenvinne troverdigheten burde hun luftet og gjort det klart at de mange feilene partiet har gjort det siste året ikke skal gjenta seg. Hun skulle tatt det ved roten og beklaget at de ikke har gjort en god nok jobb og deretter forsøkt å bedre partiets omdømme som har fått seg en alvorlig knekk det siste året, sier Dagsavisen-redaktøren. 

- Strategisk vurdering 

Senterparti-lederen er usikker på hvor mye skandalesakene vil prege partiet frem mot valget. 

- Det avhenger av media, hvor mye fokus dere har på dette. Jeg tror folk er mest opptatt av de lokale sakene,  sier Navarsete til politisk.no. 

Arne Strand tror partilederen satser på at folk glemmer de omstridte sakene hvis de ikke blir nevnt. 

- Jeg tror det er en strategisk vudering. Senterpartiet satser på at velgerne er opptatt av de nære tingene til høsten og ikke skandalene som har rystet partiet, sier Strand. 

LES OGSÅ: