Rodgronne_partiledere.jpg
Rodgronne_partiledere.jpg

SV-topper støtter Senterpartiet

Flere fylkesledere i SV krever at fødetilbudet og akuttmottakene ved lokalsykehusene skal opprettholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige helg vedtok landsmøtet i Senterpartiet et lignende krav. Dermed øker presset på Arbeiderpartiet og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Likelydende krav

Til helgen samles SV til landsmøte på Lillestrøm og tre av fylkeslagene på vestlandet har levert inn et krav om at partiet skal fremme et krav som ligner svært mye på det regjeringskameratene i Senterpartiet gikk inn for, skriver  Nationen.

I forslaget heter det at lokalsykehusene som hovedregel bør ha indremedisin, kirurgi, anestesi og støttefunksjoner innen røntgen og laboratorier, samt et føde- og barseltilbud.

- Vi mener disse funskjonene er et minimum for å kunne opprettholde sykehusene, sier leder i Hordaland SV, Steinar Nørstebø til avisen.

I følge Nationen vurderer flere fylkeslag å støtte uttalelsen.

Øker presset på regjeringen

Både vedtaket fra landsmøtet til Senterpartiet og forslaget til uttalelse til landsmøtet i SV gjør det klart at minstestandarden for lokalsykehus skal nedfelles i en nasjonal helse- og omsorgsplan.

Aftenposten har tidligere skrevet at fødeavdelingene i Lærdal, Lofoten og Odda står i fare for å bli nedlagt.

Dersom landsmøtene i begge de to små regjeringspartiene vedtar likelydende uttalelser vil det øke presset på Arbeiderpartiet og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen