Hoybraaten_Skei_Grande.jpg
Hoybraaten_Skei_Grande.jpg

Venstre føler seg sensurert av stortingspresidenten

- Sensur, hevder Venstreleder Trine Skei Grande. - Helt urimelig svarer stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Bare om Libya

Under spørretimen i Stortinget onsdag fikk Venstres parlamentariske leder beskjed om at hun bare fikk stille hovedspørsmål til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) dersom hun tok opp situasjonen i Libya.

- Det er veldig spesielt og føyer seg inn i rekken av presidentens forhold til Venstre, sier Skei Grande til politisk.no.

Hun mener det minner oms ensur når stortingspresidenten bare vil la et parti slippe til fra Stortingets talerstol dersom de tar opp en bestemt sak.

- Han har styrt vår deltagelse hardt. Jeg har bedt ham fortelle hvilke objektive kriterier han legger til grunn, uten å få svar, sier Skei Grande.

Støttes av Høybråten

KrF-leder Dagfinn Høyråten er også kritisk til stortingspresidentens behandling av Venstre.

- Om stortingspresidenten tildeler taletid avhengig av hva representantene vil spørre om så har presidenten begått et overtramp, sier Høybråten til politisk.no.

Han mener

- Det er langt utenfor presidentens kompetanse. Han har ingenting med hva representantene tar opp så lenge det er spørsmål til en statsråd, sier Høybråten.

Avviser kritikken

Stortingspresident Dag Terje Andersen rister på hodet av Skei Grandes kritikk.

Dag_Terje_Andersen_220x115.jpg
Dag_Terje_Andersen_220x115.jpg

- Det er en helt urimelig kritikk. Venstre er med sine to representanter et lite parti og har faktisk fått særbehandling i Stortinget, sier Dag Terje Andersen til politisk.no.

I Stortinget er taletiden fordelt på partiene ut fra størrelse.

- Venstre er ikke store nok til at de kan slippe til mer enn annenhver gang statsministeren stiller i spontanspørretimen, forklarer Stortingspresidenten.

Han ønsket å la partiet slippe til utenom tur dersom de som flere andre var opptatt av situasjonen i Libya.

- På grunn av de spesielle situasjonen tok jeg på eget initiativ kontakt for å gi partiet mulighet til å slippe til i dagens sponspørretime dersom de ville spørre statsministeren om Libya, selv om det egentlig ikke var partiets tur, sier Andersen.