Stein_Ornhoi.jpg
Stein_Ornhoi.jpg

SV-veteran frykter forgubbing

SV-veteran Stein Ørnhøi mener partiet er i ferd med å bli et forgubbet og trenger tid i opposisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen feirer Ørnhøi og partifellene at det er 50 år siden Sosialistisk Folkeparti ble stiftet, men han er bekymret for utviklingen til partiet.

Forgubbet parti

I et lørdagsintervju med Dagsavisen sier 75-åringen at han er bekymret over at gjennomsnittsalderen på medlemmene er høyere i dag enn for 50 år siden.

- Vi har hatt en veldig forgubbing og er i litt for stor grad et generasjonsparti for sekstiåttere, sier han i intervjuet.

Mens partiveteranen mener SV er i ferd med å bli forgubbet, viser en sammenstilling av TNS Gallups målinger for TV 2 det siste halvåret at to av tre SV-velgere er kvinner, mens oppslutningen er under sperregrensen blant menn.

Les mer om SV-velgerne i bloggposten: SV-leder på velgerjakt

Må lade batteriene

I lørdagsintervjuet med Dagsavisen sier Ørnhøi at han bruekr lite tid på å ergre seg over at partiet sitter i regjering, men understreker samtidig at det finnes grenser for hvorlenge det er lurt å være et maktparti.

- Et lite parti som SV kan ikke kan sitte i regjering i all evighet, fordi partiet må lade batteriene.  Troverdighetskontoene våre i de forskjellige sakene er i ferd med å bli om ikke overtrukket, så tømt, sier Ørnhøi til avisen.

LES OGSÅ:

I følge SV-veteranen trenger et lite parti fornyelse gjennom å være i opposisjon.