lundteigen_scanpix_570x321.jpg
lundteigen_scanpix_570x321.jpg

Sp-topp anklager Ap for dobbeltmoral

Sykehuskrangelen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet øker i styrke. Nå anklages Jens Stoltenberg for desinformasjon og dobbeltmoral av Senterpartiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen forsøkte Arbeiderpartiet å skape inntrykk av at striden rundt lokalsykehusene er over. 

- Ap står bak nedleggelser 

Nå går Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen til frontalangrep på statsminister Jens Stoltenberg (Ap). 

- Det foregår en regjeringsstyrt nedleggelse av lokalsykehus i dag. Det er det Arbeiderpartiet som står for, sier Lundteigen til Aftenposten

Han mener statsministeren bevisst sprer desinformasjon om lokalsykehus, når han hevder at folk gjerne reiser langt for å få det beste helsetilbudet. 

- Det er desinformasjon. Lokalsykehusene må gjøres i stand til å løse de oppgavene som ikke er så avanserte. Den sentraliseringen Ap står for vil ikke gjøre det mulig, sier Lundteigen. 

Ankalget for sykehusbløff 

I helgen kunne politisk.no  fortelle at statsminister Jens Stoltenberg blir anklaget for sykehusbløff i Nordfjord

Mens Stoltenberg hevder folk flest i Nordfjord får kortere reisetid til et sykehus med fødeavdeling, er sannheten det stikk motsatte. 

Les også gjestebloggen: Du veit ikkje kva du snakkar om Jens 

saken om lokalsykehusene har vært tøff for Senterpartiet. 

Under et besøk på Nordfjordeid rant det over for Liv Signe Navarsete. Partilederen skjelte ut sykehusaktivisten Janne Endal Andreson. 

Les og se video: Her skjeller Liv Signe Navarsete ut en velger  

Mener Stoltenberg er kald 

Nå legger Senterpartiets Per Olaf Lundteigen skylden for sykehus-nedleggelsene direkte på statsministeren. 

- Hoveddrivkraften bak er Jens Stoltenberg. Men når hans standpunkt møter folkeviljen, vil han lære at hans kalde, økonomiske rasjonale ikke er i samsvar med hva folk opplever som trygghet, sier Lundteigen til Aftenposten. 

Lunddteigen mener Arbeiderpartiet bedriver dobbeltmoral når helseministeren i det skjulte gir ledelsen i helseforetakene signaler som leder til at lokalsykehusene skal ribbes. Han mener det gjør det stadig vanskeligere å sitte i regjering med Arbeiderpartiet. 

- Det er svært krevende. Dette gjør at tilliten svekkes for hvert år, sier Lundteigen.