hagen_grafikk_570x321.jpg
hagen_grafikk_570x321.jpg

Frp-velgerne savner Carl I. Hagen

 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver tredje Frp-velger mener Siv Jensen gjør en dårligere jobb som partileder enn forgjengeren Carl I. Hagen.

517368

En fersk måling TNS Gallup har laget for TV 2 og politisk.no, viser at det er langt flere Frp-velgere som mener Siv Jensen gjør en dårligere jobb en Hagen i dag, enn det var da hun hadde ledet partiet i et år.

Hagen læremester

Torsdag var Carl I. Hagen læremester for Fremskrittspartiets lokalpolitikere. Den tidligere partiformannen har ikke sluttet med politikk, men gjør i høst comeback som partiets ordførerkandidat i hovedstaden.

Et år etter at Siv Jensen overtok formannsklubben i Fremskrittspartiet i 2006 stilte TNS Gallup spørsmål til velgerne om de mente hun gjorde en bedre jobb, en like god jobb eller en dårligere jobb enn Carl I. Hagen som formann i partiet. Fire år senere har byrået stilt nøyaktig samme spørmål, og blant Frp-velgere som har en oppfatning står Jensen langt svakere.

Les også: Frp-topp vil ha doble skattekutt

Mens bare 19,4 prosent av Frp velgerne mente hun gjorde en dårligere jobb enn hagen for fire år siden, er det i dag 33,9 prosent av Frp-velgerne som har en mening som mener at Jensen gjør en dårligere job enn Hagen.

(artikkelen fortsetter under grafikken)

- Ganske populær

Halvparten av Frp-velgerne (49,1 prosent) mener Siv Jensen gjør en like god jobb som den tidligere partiformannen. For fire år siden svarte to av tre Frp-velgere (64,5 prosent) det samme. Bare 16,9 prosent mener Siv Jensen gjør en bedre jobb enn Hagen.

- Det denne målingen viser er at både Carl I. Hagen og jeg er ganske populære blant våre velgere det er i grunnen det viktigste for meg, han er avgått partileder og han er sittende partileder, sier Siv Jensen til TV 2.

Les også: Velgerne vil ha ærlige politikere

TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen sier Siv Jensen har en tung periode bak seg.

- Birkedal-saken har vært veldig dårlig for henne. Hun håndterte den veldig dårlig og jeg tror tallene viser at den saken har vært mer skadelig for Siv Jensen enn for Fremskrittspartiet, sier Kristiansen.

- Ingen kommentar

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen ønsker ikke å kommentere målingen.

- Jeg kommer ikke til å kommentere dette, er alt Hagen sier foran TV 2s kamera.

I sin tale til partiets lokalpolitikere torsdag kalte han strandsoneloven for galskap, manet til opprør mot bensinprisen og ønsket å hente utenlandske arbeidere til å bygge vei og jernbane i Norge.

Les også: Frp-Siv tror på rekordresultat

Flere tall fra målingen

Blant alle de spurte i målingen svarer 15,4 prosent at de mener Siv Jensen gjør en bedre jobb som partileder enn Carl I. Hagen. Det er 3,7 prosentpoeng færre enn i 2007. 42,4 prosent svarer at hun gjør en like god jobb (- 17,3), mens 42,2 prosent mener hun gjør en dårligere jobb enn Hagen, noe som er hele 20,3 prosentpoeng flere enn for fire år siden.

De yngste velgerne er mest positive i sin holdning til Siv Jensen, men de eldste velgerne er mest negative. Kvinner er noe mer positive enn menn.

Målingen er tatt opp ved personlige telefonintervjuer av TNS Gallup for TV 2 og politisk.no.

Fremskrittspartiet starter fredag klokken 1330. Følg landsmøtet på politisk.no!

Les  flere saker om Fremskrittspartiet og sjekk  partiets historie.