str_m_eriksen_570x321.jpg
str_m_eriksen_570x321.jpg

Budsjettsprekk på regjeringsbygg

Det nye bygget til helsedepartementet og landbruksdepartementet blir over 100 millioner dyrere enn regjeringen hadde regnet med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye bygget skal etter planen stå ferdig neste år, og byggeplanene har allerede blitt endret for å redusere kostnadene.

114 millioners sprekk

Arbeidene med det nye regjeringsbygget startet i 2009, og selv om det er foretatt flere kutt i prosjektet, er det liten sannsynlighet for at bygget kan ferdigstilles innenfor den vedtatte budsjettrammen, heter det i revidert nasjonalbudsjett.

I følge Fornyingsdepartementet er det prosjekteringsgrunnlaget for det nye regjeringsbygget som er mangelfullt, og sørger for kostandssprekken som er på 114,5 millioner kroner.

Byggearbeidene har kommet svært langt og departementet mener det ikke er mulig å foreta flere kutt i kostnadene, som anslås å være nær 1,1 milliard kroner.

Les også: Regjeringen bruker mindre oljepenger

Må vedlikeholde Kongsseteren

På kongeparets private eiendom Kongsseteren er det avdekket store behov for vedlikehold. Eiendommen som brukes som bolig i deler av vinterhalvåret ble gitt i gave fra det norske folk til kongeparet i 1906.

Les også: - Et budsjett kjemisk fritt for politikk

Arbeidene som må utføres er beregnet til å koste 8,8 millioner kroner og vil starte allerede i år.

Det er først og fremst behov for å skifte ut vannrør, utføre utvendig drenering og utbedring av våtrom som er nødvendig ved kongsseteren, opplyser Fornyingsdepartementet til politisk.no.

I tillegg foreslår regjeringen å bevilge tre millioner kroner til brannsikkerhetstiltak ved seteren. Pengene ble bevilget i fjor, men ikke utbetalt.

kongsseteren_scanpix_570x321.jpg
kongsseteren_scanpix_570x321.jpg