montasje_570x321.jpg
montasje_570x321.jpg

Mener Anniken og Kristin undertrykker kvinner

Frps nestleder Per Sandberg går til frontalangrep på Ap og SVs kvinnelige politikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Kristin Halvorsen og Anniken Huitfeldt er kvinneundertrykkende. De har frigjort seg selv til å få posisjoner i samfunnet, men gjør ingenting for at andre kvinner skal bli frigjort, sier Sandberg til politisk.no.

Lei av rødgrønne angrep

Sandberg anklager Halvorsen, Huitfeldt og andre rødgrønne kvinner for å ikke  legge til  rette for at andre kvinner skal å ta egne valg.

- I hele verden ofrer kvinner alt for å bli kvitt hijaben. Her hjemme vil ikke regjeringen hjelpe dem med å bli kvitt den, sier Sandberg.

Frps nestleder har sett seg lei på at politiske motstandere gang på gang advarer norske kvinner mot Fremskrittspartiet.

- De rødgrønne angriper kvinner som er uenige med dem når  de gjør egne valg, det er direkte kvinneundertrykkende, sier Sandberg.

Litt muhlla-preget

På Fremskrittspartiets landsmøte er 65 av 230 delegater, eller 28 prosent, kvinner. I sin tale til landsmøtet lørdag, ba Per Sandberg de kvinnelige delegatene om å reise seg.

- Vi har ukvoterte, frigjorte, mulla-frie kvinnfolk som på eget initiativ har valgt å bruke tiden på Fremskrittspartiet, sa Sandberg.

Etter talen hevdet han at hele kvinnebevegelsen, med Huitfeldt i spissen er kvinneundertrykkende.

- De er litt mulla-preget, sier Sandberg til TV 2.

En kartlegging politisk.no nylig gjorde viser at 84 prosent av Fremskrittspartiets listetopper til kommunevalget er menn, mens bare 16 prosent er kvinner.

Kamp mot Senterpartiet

En annen kvinne som fikk føle Sandbergs vrede var Senterpartileder Liv Signe Navarsete. I sin tale hakket han løs på Senterpartiets distriktspolitikk som han hevder ikke fungerer.

- Hva har egentlig vekslende regjeringer gjort for distriktene de siste 15 årene? Frp skal frem mot valget dokumentere at de faktisk har gjort det motsatte av å satse på distriktene, sa Sandberg.

Les også: Søviknes: - Navarsete bløffer

Han mener det må helt andre virkemidler til i distriktspolitikken og tar nå til orde for å premiere kommuner som frivillig slår seg sammen.

- De kommunene som raskest finner sammen og bygger seg store og sterke vil om ti til femten år stå frem som vinnere, de som henger igjen vil fremstå som tapere. derfor skal vi være pådriver for sammenslåing både med pisk og gulrot, sa Sandberg.

Nei til eiendomsskatt og bompenger

For fire år siden gikk Fremskrittspartiet til valg på å fjerne eiendomsskatten. Men i 21 av 50 kommuner der partiet har makt, kreves det fortsatt inn eiendomsskatt, viser en gjennomgang  VG har gjort.

- Eiendomsskatten er det mest usolidariske som finnes. Det rammer blindt. Det er et varsko når selv våre lokale folkevalgte har blitt presset tgil å utvide grunnlaget for eiendomsskatt, sa Sandberg sin tale.

På sitt landsmøte i fjor truet partiet med konsekvenser mot lokalpolitikere som gikk inn for bompengefinansiering av veiprosjekter. Nå gjør partiet staten til skyteskive.

- Bompenger har ingenting i et kommunestyre å gjøre. Staten tvinger lokalpolitikerne til å søke om bompengefinansiering for å kunne lengge skylden på lokalpolitikerne sa Sandberg.

Les også: Frp-Siv tror på rekordresultat