Anniken_Huitfeldt_foran_Gro_570x321.jpg
Anniken_Huitfeldt_foran_Gro_570x321.jpg

- Frp er ikke for mannfolk flest

Fremskrittspartiet vil skru samfunnet 30 år tilbake i tid, mener Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Gro ble kvotert i sin tid, det er hun som har gjort Norge til det likestilte samfunnet som det er, sier lederen for Arbeiderpartiets kvinnenettverk Anniken Huitfeldt.

- Hva er Frps svar?

Lørdag sa Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg til politisk.no at Huitfeldt og SV-leder Kristin Halvorsen er kvinneundertrykkende og hevder at de ligner på mullaer.

- Dersom Kristin Halvorsen og jeg er mullaer vil jeg gjerne vite hvilke likestillingspolitiske utfordringer Fremskrittspartiet har svaret på, sier Huitfeldt til politisk.no.

Les også: Mener Anniken og Kristin undertrykker kvinner

Hun  mener uttalelsene til Sandberg minner svært mye om det Carl I. Hagen sa for 20-30 år siden.

- Når Fremskrittspartiet raser nedover på gallupen ser vi partiet i fri dresur trekke frem gamle kort mot likestilling og innvandring. Det virker som om Per Sandberg ønsker å skru klokken 30 år tilbake i tid, sier Huitfeldt.

Lederen for Arbeiderpartiets kvinnenettverk er kraftig provosert over at Frp-nestlederen prøver å skryte på seg at de er et kvinneparti.

- Frp er ikke for mannfolk flest, det er heldigvis stor oppslutning for likestilling blant norske menn, sier Ap-statsråden.

Les også: Søviknes: - Navarsete bløffer

Vil skru klokken tilbake

Under Fremskrittspartiets landsmøte lørdag fyrte Sandberg av en kraftsalve mot Halvorsen og Huitfeldt.

- De rødgrønne angriper kvinner som er uenige med dem når de gjør egne valg, det er direkte kvinneundertrykkende, sa Sandberg.

Huitfeldt rister på hodet av påstanden og mener Frp har vært bremsekloss for det meste som har skjedd i likestillingsarbeidet i Norge.

- Når jeg blir intervjuet av utenlandske journalister spør de alltid hvordan det er mulig at norske kvinner er på fødselstoppen og samtidig kan være ute i arbeid i så stor grad, sier Huitfeldt.

Les også: Siv uten statsminister i magen

Lar seg ikke fornærme

SV-leder Kristin Halvorsen tar ikke påstandene til Sandberg alvorlig. I en sms via sin statssekretær skriver hun følgende til politisk.no:

- Jeg vasker hus og etterpå skal jeg på sykkeltur. Dessuten mener jeg at Sandberg er helt desperat og mangler injurierende kraft. I SV kler vi verken på eller av damer, selv om vi ikke liker det de har på seg.

- Bunnskrapt parti

En kartlegging politisk.no nylig gjorde viser at 84 prosent av Fremskrittspartiets listetopper til kommunevalget er menn, mens bare 16 prosent er kvinner.

- Det er vel ikke flere å ta av, de har vel skrapet sammen de kvinnene de klarte å finne, sier Huitfeldt.

Hun mener fokuset i politikken er kraftig endret i takt med økt likestilling.

Les også: Frp-velgerne savner Carl I. Hagen