treholt_twitter_570x320.jpg
treholt_twitter_570x320.jpg

Frp-politiker til Treholt: – Hold kjeft og vær glad dødsstraff er opphevet

Kent Andersen hamrer løs mot Arne Treholt på Twitter. – Du er en spion og en jævla landssviker, skriver han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Siste ord i denne saken er ikke sagt, sa spiondømte Arne Treholt til TV 2 etter at Gjenopptakelseskommisjonen for fjerde gang ga ham avslag på å få straffesaken sin gjenopptatt torsdag.

Styremedlem i Oslo-Frp, Kent Andersen, kommenterte dette på sin egen Twitter-konto med følgende tirade; «#Treholt: "Siste ord er ikke sagt" Greit: Du er en spion og en jævla landssviker. Hold kjeft nå og vær glad dødsstraff er opphevet. #kvalm».

Det krasse ordelaget kommer bare en drøy uke etter at FpU-leder Christoffer Thomsen fikk kritikk for å ha ønsket Marie Simonsen død på det samme nettstedet.

Les også: Treholt-saken blir ikke gjenopptatt

– Mannen er jo spiondømt

Andersens uttalelser har skapt delte reaksjoner. Enkelte støtter ham, mens andre reagerer på ordbruken. Det siste har ikke Andersen forståelse for.

– Mannen er jo spiondømt. Han har sviktet Norge mot penger. Om man går gjennom dommen er det ikke snakk om pengebeviset som han sludrer med. Han er dømt for spionasje og er skyldig, sier Andersen til politisk.no.

Les også: Mener Treholt-avslaget har svakheter

– Prøver å manipulere media

Andersen mener detaljene rundt pengebeviset uansett ikke ville endret utfallet av dommen.

– Alt dette tullet med pengebevis rokker ikke ved dommen slik jeg kan se det. Nå er ikke jeg jurist, men jeg har lest en gjennomgang av dommen. Når man ser på helheten i saken, er det ingen tvil om at han er skyldig, sier

Frp-politikeren mener Treholt forsøker å manipulere mediene til å tro at han er uskyldig.

– Jeg blir litt lei av at han prøver å manipulere media og opinionen om at han er uskyldig. Gjenopptakelsesbegjæringene blir jo avvist gang på gang, sier Andersen.

Dødsstraff

At Andersen nevner dødsstraff, har ført til at enkelte har tolket det som om han mener Treholt burde bli dømt til døden.

– Det har jeg aldri skrevet. Det får stå for folks egen regning, de får lese det jeg skrev. Men det er liten tvil at om han hadde blitt dømt etter 1945 for å ha begått de samme handlingene for tyskerne, så hadde han fått dødsstraff, sier han.

Arne Treholts advokat Harald Stabell svarte ikke på henvendelser fra politisk.no torsdag ettermiddag.