siv_jensen_sommerleir2_570x321.jpg
siv_jensen_sommerleir2_570x321.jpg

Siv Jensen fikk FpU til å hylle Jens Stoltenberg

- Jens Stoltenberg har opptrådt inkluderende, sa Frp-leder Siv Jensen da hun talte på ungdomspartiets sommerleir.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To uker etter at Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF ble angrepet på Utøya, samlet Fremskrittspartiet sine ungdommer til  sommerleir i Skottevik i Aust-Agder.

Tøft å tale uten politikk

I sin tale sa Frp-lederen at det er både viktig og riktig at ungdommen kommer sammen, både for å ære de som mistet livet i terroraksjonene og ta vare på demokratiet, slik alle de politiske partiene er enige om.

.

- Det er ikke ofte jeg taler uten å snakke om politikk, det blir tøft, men jeg skal prøve, sa Jensen.

Les også:  Siv Jensen: Debattenes tid kommer

- Vi som nasjon har nok med å bearbeide forferdelige inntrykk. Mange av dere kjente noen av dem som var på Utøya og skulle kanskje møtt dem til skolevalgdebatter. Mennesker som ikke lenger er blant oss, sa Frp-lederen i sin tale.

Les også:  FpU gjennomfører sommerleir med minnestund og ekstra sikkerhetstiltak

- Har aldri følt sterkere engasjementet

Siv Jensen fortalte Frp-ungdommen at hun har tenkt mye over rollen som politiker etter terrorangrepene 22. juli.

- Jeg har vært nummen lenge, og tenkt på dem som er rammet. Jeg har spurt meg selv om man skal resignere. Men jeg har aldri følt så sterkt på mitt eget engasjement som de siste fjorten dagene. jeg har aldri vært mer sikker på at den jobben jeg gjør og den jobben vi gjør sammen har større betydning og større kraft, sa Frp-lederen.

Siden terrorangrepene har Fremskrittspartiet fått 573 nye medlemmer, mens ungdomspartiet har mottatt 182 innmeldinger, opplyste Jensen til applaus fra partiungdommen.

- Den applausen var til det norske folk som har reist seg i protest. Det ville være urovekkende om alle beveget seg til et parti, men det er ikke det som skjer, sa Jensen.

Les også:  Ungdom strømmer til politikken

Hyllet Stoltenberg

I talen hyllet Siv Jensen mannen hun beskrev sin sin argeste politiske konkurrent, Jens Stoltenberg.

- De siste fjorten dagene har han fremstått veldig som vår statsminister. Han har fremstått som inkluderende. Han kunne valgt å bruke andre ord, da hadde han har vært ekskluderende. Men han har systematisk uttrykt seg på en måte som gjør at han har vært inkluderende. Jeg synes vi bør gi Jens Stoltenberg en kjempeapplaus, sa Frp-lederen.

Deltagerne på sommerleiren svarte med den lengste applausen en politiker fra et annet parti trolig noen gang har fått på et FpU-arrangement.

Les også:  - Innvandringspolitikk vil fortsatt være en vinnersak for Frp

- Skal ut i ukjent terreng

Frp-lederen forklarte ungdommene i sitt eget parti hvorfor det er viktig med en pause i de politiske debattene, før valgkampen setter i gang om en uke.

- Det kommer fortere på oss før vi ønsker. Vi skal ut å løpe i et terreng som er ukjent for oss, der vi ikke er sikre på om kartet stemmer med terrenget. Det vil gi alle som skal være aktører en utfordring. Vi må tenke oss om, men det vil føre til at flere må snakke om egen politikk i stedet for å snakke nedsettende om hverandre. Da har det jo skjedd noe positivt for det politiske klimaet, sa Jensen.

Les også:  Valgtorg erstatter skolevalgdebatter

Hun er glad for at det er en lokalvalgkamp som venter.

- Det hadde vært vanskeligere å drive riksvalgkamp. Nå er det de nære ting som skal på dagsorden, det kommer til å stå helt ulike ting på dagsorden i Lillesand, Oslo, Trondheim og Bergen, sa Jensen.

Les flere saker om Fremskrittspartiet