geir_mo_brosjyre_570x320.jpg
geir_mo_brosjyre_570x320.jpg

Frp trekker upassende valgkampmateriell

Et bilde av en brukket rose blir feil etter terrorangrepene, mener Fremskrittspartiet.     

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Derfor har ledelsen i partiet bedt alle lokallagene om å ikke bruke valgkampbrosjyren med teksten «På tide å be om unnskyldning for brutte valgløfter!» i den kommende valgkampen, skriver itromso.no. På forsiden av brosjyren er det bilde av en brukket rose.    

frp_brosjyre.jpg
frp_brosjyre.jpg

  

.  

Brosjyren er to år gammel og var rettet mot det Frp mente var brutte valgløfter fra Arbeiderpartiet.  Flere av lokallagene hadde eksemplarer av brosjyren på lager og planla å bruke dem også i årets valgkamp.

– Dette er en brosjyre Frp laget i forbindelse med Stortingsvalget i 2009. Innholdet er derfor ikke helt oppdatert, sier generalsekretær i Frp Geir A. Mo til politisk.no.  

Les også: Siv Jensen fikk FpU til å hylle Jens Stoltenberg   

– Rosen var et rent Ap-symbol   

Det er Frp sentralt som har bedt lokallagene om å ikke bruke brosjyren i den kommende valgkampen.     

– Vi føler det blir feil å bruke en knekt rose i valgkampen. Rosen var på det tidspunktet et rent Arbeiderparti-symbol, men har nå blitt et nasjonalt symbol på sorgen etter 22.juli, sier Mo.   

Etter at det ble arrangert rosetog over store deler av landet 25. juli har rosen blitt et symbol på den kollektive sorgen etter terrorangrepene.    

– Brosjyren har en brukket rose som symbol. Og siden rosen nå er blitt et felles symbol, så dropper vi den. Vi ønsker å ta hensyn så godt vi kan, sier valgkampleder for Tromsø Frp, Kristoffer Kanestrøm til itromso.no.  

Les også: Ny borgerlig allianse kan velte de rødgrønne i Tromsø   

Utsatt valgkamp   

Av hensyn til ofrene etter bomben i regjeringskvartalet og Utøya-angrepet, ble partiene enige om å utsette årets valgkamp.  

Partisekretærene for partiene på Stortinget  enige om å utsette valgkampen til lørdag 13. august. I Oslo vil partiene markere valgkampstart med et felles arrangement.   

Arbeiderpartiet ønsket å utsette valgkampen til etter den nasjonale minnemarkeringen 21. august, men det sa de andre partiene nei til. Sentrale politikere i Arbeiderpartiet vil likevel vente til etter den dagen med å drive aktiv valgkamp. Dermed blir den første tv-sendte debatten med partiledere tirsdag 23. august, ti dager etter valgkampstart.  Denne debatten skal være en samsending mellom TV 2 og NRK fra Stortinget.  

Les også: Oslopolitikere åpner valgkampen sammen   

Fabian Stang: – Det kommer til å bli en vanskelig valgkamp