libe_rieber_mohn_570x321.jpg
libe_rieber_mohn_570x321.jpg

Arbeiderpartiet fortsetter med roseutdeling i valgkampen

Også under årets valgkamp vil Arbeiderpartiet dele ut roser, men det var sterk tvil innad i partiet om man skulle gjøre dette også i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya har roser blitt et sentralt symbol i minnemarkeringene. Dette var ifølge Klassekampen årsaken til at Ap var i tvil om hvorvidt man skulle gjøre rosebesøk i årets valgkamp.

.

- Rosen står for det Arbeiderpartiet alltid har kjempet og vil kjempe for. Den har vært vårt symbol i mange tiår, og det kommer den til å være også i denne valgkampen, sier Aps førstekandidat i Oslo, Libe Rieber-Mohn.

Hun mener det ville vært veldig unaturlig om partiet ikke hadde brukt roser også i år.

Les også:

Kommunikasjonsekspert Ingebrigt Steen Jensen mener at rosen vil ha en spesiell symbolkraft i årets valgkamp, men tror ikke utdelingen vil ha noe å si for valgresultatet.

- Ap kommer til å gjøre et veldig godt valg, men det skyldes innsatsen partiet har gjort i denne krisesituasjonen, ikke at de bruker symbolladde roser i valgkampen, sier Steen Jensen.

Les også:  Stoltenberg-effekten ikke like sterk ved kommunevalg

Arbeiderbevegelsen har brukt rosen som symbol siden slutten av 1800-tallet, og Aps roselogo, som partiet har brukt siden 1978, henspiller på slagordet om brød og roser - både noe å leve av og noe å leve for.

Les også: Oslopolitikerne åpner valgkampen sammen

(NTB)