siv_og_erna_570x321.jpg
siv_og_erna_570x321.jpg

Slik åpner partiene valgkampen

Høyre-leder Erna Solberg åpner valgkampen i Oslo, mens Frp-leder Siv Jensen drar til Sandnes.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag braker det løs med en fire ukers intens valgkamp, der partiene skal forsøke å overbevise velgerne. 

 

Høyremannen Hjetnes 

I hovedstaden arrangerer de politiske partiene en felles valgkampåpning foran Stortinget lørdag 13. august klokken 12. En time senere åpner partiene valgbodene sine på Karl Johans gate, mens Høyre-leder Erna Solberg er med på partiets valgkampåpning i Spikersuppa. 

Les også: Oddvar Stenstrøm starter tv-valget mandag

Tidligere TV 2-profil Arne Hjeltnes, som sitter i Høyres sentralstyre skal lede arrangementet, der Høyre starter kampen for å beholde Fabian Stang som ordfører i Oslo. 

- Hvem som blir ordfører er jo et uttrykk for hvilken politikk som skal føres, så det er jo viktig, sier Fabian Stang til politisk.no. 

Les også: Oslopartiene åpner valgkampen sammen  

Siv til Sandnes 

Ved valget for fire år siden stemte hver fjerde velger i Sandnes på Fremskrittspartiet. Selv om partiet er størst i bystyret, er det Høyres Norunn Østråt Koksvik som er ordfører, mens Arbeiderpartiets Kåre Hauge er varaordfører. 

- Vår størrelse har påvirket politikken selv om vi ikke har vært i posisjon, sier Fremskrittspartiets ordførerkandidat Pål Morten Borgli til politisk.no.  

Lørdag klokken 13 åpner Frp-leder Siv Jensen valgkampen i Langgata i Sandnes og Borgli håper det vil gi dem drahjelp i starten av valgkampen. 

- Siv Jensen har alltid vært populær i Sandnes. Nå er det lokalvalg og vi skal ha mest fokus på lokale saker, sier Borgli. 

Les også: Frp-topp angrer på ordbruk i kronikk om det flerkulturelle Norge  

KrF starter valgkamp på t-banen 

Kristelig Folkeparti har avlyst sin planlagte valgkampåpning som skulle ha vært i Oslo på lørdag. I stedet legger partiet opp til en valgkampstart der de skal lytte til folk. 

- Knut Arild Hareide og Dagrun Eriksen vil ta t-banen i Oslo mellom klokken 13 og 15 lørdag, der folk kan få snakke med dem, sier kommunikasjonssjef i KrF, Mona Høvset, til politisk.no. 

Les også: Knut Arild Hareide: - Folk vil ikke ha et lukket samfunn  

Småpartiene til Bergen og Tromsø 

Venstre-leder Trine Skei Grande åpner Venstres valgkamp i Bergen lørdag klokken 12 sammen med partiets ordførerkandidat Julie Andersland.  Mandag klokken 15.30 skal Venstrelederen åpne Oslovalgkampen, som også er Venstres nasjonale valgkampåpning. 

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete åpner også valgkampen på Torgallmeningen i Bergen, mens Ola Borten Moe åpner valgkampen i Stjørdal og Trygve Magnus Slagsvold Vedum åpner valgkampen i hjemkommunen Stange.  Partiet har sin sentrale valgkampåpning onsdag 17. august klokken 11 foran Stortinget.  

SV-leder Kristin Halvorsen åpner valgkampen i Tromsø. Byen har rødgrønt styre i dag, som utfordres av en borgerlig allianse. En fersk måling tyder på at det blir svært jevnt mellom de to politiske blokkene. 

 

Les også: 

Fabian Stang: – Det komme til å bli en veldig vanskelig valgkamp

Dødt løp i kampen om Tromsø