tromso_montasje_570x321.jpg
tromso_montasje_570x321.jpg

Knapt rødgrønt flertall i Tromsø

De rødgrønne ligger an til å beholde makten i Tromsø, men kampen ser ut til å bli svært jevn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også i Bodø og Trondheim ligger det an til flertall for de rødgrønne, viser beregninger politisk.no har laget på grunnlag av tirsdagens kommunevalgbarometer fra TNS Gallup.

.

Tøff kamp om makten

I flere av de store kommunene er det nå lite som skiller de politiske blokkene i kampen om hvem som får flertall og kan styre de neste fire årene.

I Skien og Porsgrunn viser beregningene til politisk.no at det ligger an til knapt flertall for Høyre, Frp, KrF og Venstre, mens det er knapt rødgrønt flertall i Halden.

Siden valgkampen startet har politisk.no jevnlig beregnet av maktforholdene i 54 største kommunene på grunnlag av nasjonale tall fra TNS Gallup. I disse kommunene bor halvparten av landets innbyggere.

Les også: Se hvem får styre storbyene om ungdommene får bestemme

Rødgrønne byer

De rødgrønne ligger an til å beholde makten i Trondheim og Tromsø.

Det er også rødgrønt flertall på beregningene for Rana, Bodø, Steinkjer, Kristiansund, Kongsberg, Lillehammer, Gjøvik, Stange, Ringsaker, Nes i Akershus, og Sarpsborg.

Les også: Arbeiderpartiet og Høyre vant skolevalget

Borgerlige byer

Fem dager før valget viser beregningene til politisk.no at Høyre, Frp og KrF ligger an til å beholde makten i Oslo.  I Stavanger er det flertall for Høyre, Frp og KrF, mens Høyre og Frp har flertall på beregningene for Bergen.

I den tradisjonelle Arbeiderparti-bastionen Elverum kan det gå mot maktskifte. Her ligger Høyre, Frp og Venstre i øyeblikket an til flertall.

I Arendal, Grimstad, Kristiansand, Karmøy, Fjell, Molde og Ålesund kan det gå mot flertall for Høyre og Fremskrittspartiet.

Beregningene har vist stabilt flertall for Høyre i Asker, Bærum og Oppegård.

Les også: Høyre har valgvinden i ryggen

Sentrum på vippen

Sammen med KrF kan de to partiene på høyresiden også kapre flertallet i Ullensaker, Ski, Nittedal, Drammen, Lier, Nedre Eiker, Larvik, Nøtterøy, Sandefjord, Tønsberg, Haugesund, Sandnes, Sola, Askøy og Harstad.

I Fredrikstad, Moss, Skedsmo, Ringerike og Horten viser beregningene at Høyre, Frp, KrF og Venstre kan få flertall sammen.

By- og bygdelister er fortsatt på vippen i Eidsvoll, Lørenskog og Hamar.

Les også: Venstre-Trine: - Siv Jensen og Kristin Halvorsen virker desperate