nordreisa_0_570x320.jpg
nordreisa_0_570x320.jpg

Landets mest populære Frp-ordfører kan bli vraket

For fire år siden fikk han Fremskrittspartiets høyeste oppslutning ved kommunevalget. Nå kan John Karlsen bli vraket som ordfører i Nordreisa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen andre steder i landet fikk Fremskrittspartiet like høy oppslutning som i Nordreisa ved valget for fire år siden. 49,3 prosent av velgerne stemte på partiet og John Karlsen ble valgt til ordfører for andre periode på rad.

.

Mot regimeskifte

Nå kan Frp-styret gå mot slutten i det som var landets beste Frp-kommune. En fersk meningsmåling Norfakta har laget for lokalavisen Framtid i Nord viser at Frp bare får 20,9 prosent (- 28,4).

Frp-ordføreren har fått mye kritikk etter å ha innført eiendomsskatt.

Les også: Velgerne vil selv bestemme hvem som skal styre

– Jeg forstår godt at folk stusser over at vi har innført en skatt vi er i mot. Uansett hvordan vi snur og vender på det er det sånn at denne skatten ville blitt innført uansett hvem som styrer, sier John Karlsen til lokalavisen.

Arbeiderpartiet går mest frem og er klart størst med 38,3 (+ 16,1), Høyre 13,8 (+ 8), KrF 7,3 (+ 1,2), Senterpartiet 8,8 (+ 0,1), SV 8,3 (+0,4), Venstre 2,6 (+ 2,6).

Også den nest mest populære sliter

Stranda kommune i Møre og Romsdal var Fremskrittspartiets nest beste kommune ved valget for fire år siden.

For fire år siden stemte 47,5 prosent på Fremskrittspartiet og ordfører Frank Sve. En måling i lokalavisen Sunnmøringen i forrige uke viste at Frp fikk 31,6 prosent (- 15,9) fra forrige valg. Selv om partiet fortsatt er størst, ligger Venstre an til å havne på vippen i kommunestyret etter valget.

Les også: Nedtur for Frp i gjeldstynget pizzabygd

Også på de nasjonale målingene har Fremskrittspartiet slitt med fallende oppslutning. På kommunevalgbarometeret onsdag kveld fikk partiet 12,0. Det er den laveste oppslutningen partiet har hatt siden TNS Gallup startet med regelmessige målinger av oppslutningen ved kommunevalg for TV 2 for ti år siden.