Halvorsen_Lillestrom_570x321.jpg
Halvorsen_Lillestrom_570x321.jpg

Jens vil ikke gi krisehjelp til Kristin

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke be velgerne stemme SV for å hjelpe Kristin Halvorsen med å unngå et katastrofevalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg mener det blir en helt feil problemstilling. Jeg tror både Kristin og jeg er helt inneforstått med at hennes jobb er å mobilisere SV-velgere og min jobb er å mobilisere Arbeiderparti-velgere, sier Stoltenberg til politisk.no.


Historisk bunnivå

Fredag fikk SV historiens laveste oppslutning på kommunemålingen fra TNS Gallup med 3,6 prosent, og bakgrunnstallene viser at det er flere tidligere SV-velgere som vil stemme Arbeiderpartiet enn som er lojale mot SV.

Lørdag ga flere av fylkeslederne i SV regjeringsdeltagelsen skylden for de dårlige meningsmålingene, og flere av dem tok til orde for en debatt om SV skal fortsette i den rødgrønne regjeringen.

- Det er mange diskusjoner vi skal ta når valget er over, sier SV-leder Kristin Halvorsen til politisk.no.

Les også: Fylkeslederne i SV skylder på regjeringssamarbeidet

Velgerne rømmer til Ap

Tre dager før valget viste målingen fra TNS Gallup at det er flere tidligere SV-velgere som vil stemme Arbeiderpartiet enn som er lojale mot SV.

- Vi har opplagt en stor utfordring når partiet vi samarbeider med også er vår største konkurrent, sier Halvorsen.

Les også: Ny bunnrekord for Sosialistisk Venstreparti

En av grunnene til at Arbeiderpartiet kan gå mot svært godt valg er at de nettopp stjeler mange velgere fra sine to samarbeidspartnere.

- Jeg ønsker selvsagt at alle de tre regjeringspartiene skal gjøre et godt valg, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til politisk.no.

- Vil du be noen velgere stemme SV for å unngå at partiet gjør et katastrofevalg?

- Jeg tror ikke det er noe hjelp i annet enn at jeg mobiliserer Ap-venner, de største velgerreservene er tross alt hjemmesitterne, sier Stoltenberg.

Les også: Arbeiderpartiet klart størst på gallup

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kristin_frp_ballonger1_570x321.jpg
kristin_frp_ballonger1_570x321.jpg

Satser på mobilisering

Kristin Halvorsen mener valgresultatet til SV vil avgjøre maktforholdene i mange norske kommuner. Under et torgmøte på Lillestrøm lørdag ba hun velgere som kjenner den minste symparti med partiet om å gi sin stemme til SV.  Hun tror ikke det hadde hjulpet med støtte fra Arbeiderpartiet.

- Den jobben må vi gjøre selv, sier Halvorsen.

- Går du av dersom SV får under 4 prosent ved valget mandag?

- Det er ikke et tema nå. Vi står på til valgkampen er over, så skal jeg svare på alle spørsmålene etter at valgresultatet er klart, sier SV-lederen.

Sjekk hvem du kan stemme på i din kommune i Velgergudien

Fylkestopper i SV mener regjeringssamarbeidet tærer på – se video fra TV 2 Nyhetene (Reporter: Robin Krüger):