haakan_juholt_570x321.jpg
haakan_juholt_570x321.jpg

Svensk toppolitiker granskes for pengestøtte

Riksenheten mot korrupsjon i Sverige innleder gransking av lederen for Sosialdemokratene, Håkan Juholt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere år har den svenske toppolitikeren, som ikke er bosatt i Stockholm, fått utbetalt husleiestøtte til leilighet også for samboeren, noe som er i strid med reglene til Riksdagen.

.

Skal betale tilbake

I følge tidsskriftet Riksdag & departement har lederen for de svenske sosialdemokratene urettmessig fått utbetalt 320.532 kroner til dekning av boutgifter, mens han bare har hatt krav på halvparten av beløpet.

Partilederen hevder han ikke har vært kjent med regelverket og lover å betale tilbake hele beløpet.

- Det er mitt ansvar å gjøre meg kjent med reglene. Jeg skal gjøre mitt for ikke å skuffe dem som tror på Sosialdemokratene, sier Juholt.

Les også: To nye kvinner inn i den svenske regjeringen

Tilliten stuper

En undersøkelse Novus Opinion har laget for svensk tv4, viser at tilliten til lederen for de svenske sosialdemokratene er rekordlav.

Bare 19 prosent av de spurte har i dag stor tillit til Håkan Juholt. Rundt 60 prosent av de spurte svarer at saken har gitt dem et mer negativt syn på Juholt som person og statsministerkandidat.

Håkan Juholt overtok etter Mona Sahlin som leder for Sosialdemokratene i Sverige i mars 2011, etter at Sosialdemokratene gjorde sitt dårligste valg på 96 år.

Sverige styres i dag av en borgerlig mindretallsregjering,under ledelse av Fredrik Reinfeldt, fra Moderaterna, som er søsterpartiet til det norske Høyre.

Les alt om Riksdagsvalget 2010