Opposisjonen ber regjeringen ta en tenkepause i sykehusomstillingen

Men statsminister Jens Stoltenberg (Ap)  sier nei til tenkepause i omstillingen i sykehusene ved sykehusene i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

562069

.

I Stortingets spørretime onsdag, ba tidligere helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) regjeringen om å ta en tenkepause og tilføre Oslosykehusene nødvendige omstillingsmidler.

.

Nylig trakk Siri Hatlen seg som direktør for Oslo Universitetssykehus, der de ansatte er demotiverte og ventelistene øker.

- Til tross for en rekke faresignaler kjøres denne prosessen videre på autopilot. Lojale byråkrater settes inn i lederposisjoner og tillitsvalgte forsøkes brakt til taushet. Vil statsministeren bidra til at man stopper opp og tenker seg om, spurte Høybråten.

Les også: Sykehusfusjon rammer slagpasienter

Det vil ikke statsminister Jens Stoltenberg.

- Å stanse omstillingen er feil. Det vil føre til at det tar lengre tid før vi lykkes med å gi et bedre tilbud til befolkningen, svarte Jens Stoltenberg.

Han slo fast at regjeringen mener det er riktig å fortsette omstillingen som skal lage Nord-Europas største sykehus i Osloregionen.

- Det at det er strid rundt en omstilling betyr ikke at det er galt å gjennomføre den. Ofte er det slik at alle omstillinger preges av strid, mens det i ettertid viser seg at det var riktig, sier Stoltenberg.

Les også:

Sykehusprotest fra Sørlandsbenken på Stortinget

Høyre om REC: - Regjeringen er altfor passiv