Dagfinn_Hoybraaten_kontroll_570x321.jpg
Dagfinn_Hoybraaten_kontroll_570x321.jpg

Sykehuskaos i Oslo blir kontrollsak i Stortinget

Sammenslåingen av sykehusene i Oslo havner på bordet til Stortingets kontrollkomite.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagfinn Høybråten (KrF) vil ta initiativ til at kontrollkomiteen på Stortinget ser nærmere på prosessen med å slå sammen sykehusene i Oslo til Nord-Europas største sykehus.

.

- For å lykkes trengs en plan, det trengs tid, økonomisk rom, aktiv medvirkning fra motiverte ansatte, fagfolk som støtter prosessen. Ingen av disse forutsetningene synes å være til stede, sier Høybråten.

Onsdag stilte han spørsmål til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i Stortingets spørretime, men var ikke tilfreds med svarene.

Les også: Opposisjonen ber regjeringen ta tenkepause i sykehusomstillingen

- Nå må Stortinget gå sammenslåingen nærmere etter i sømmene, sier Høybråten, som varsler at KrF vil be kontrollkomiteen stille en rekke spørsmål til helseministeren.

Høybråten viser til at Statens Helsetilsyn helt fra starten har meldt sin bekymring over sammenslåingen, og at Siri Hatlen trakk seg som direktør ved Oslo Universitetssykehus.

- Omorganiseringene har ført til et svekket pasienttilbud, og det kommer illevarslende meldinger om at det går på kvaliteten og pasientsikkerheten løs, sier Høybråten.

Les også:

Sykehusfusjon rammer slagpasienter

Sykehusprotest fra Sørlandsbenken på Stortinget