Andre_Oktay_Dahl_918369i_570x320.jpg
Andre_Oktay_Dahl_918369i_570x320.jpg

Høyre ber Storberget sette inn Politireserven

Høyre mener justisminister Knut Storberget (Ap) må sette inn Politireserven for å motvirke nye overfallsvoldtekter i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politireserven består av folk som har avtjent sin førstegangstjeneste og utfører pliktig tjeneste i politiet for resterende vernepliktstid. Politireserven kan brukes til å avlaste politiet i spesielle situasjoner.

– Jeg vet det er mange som sitter klare og vil bli brukt. Politireserven bør snarest samles til «Øvelse Antivoldtekt» for å gjøre Oslo til en tryggere by, sier Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl til NTB.

.

Politisk panel: Hva må gjøres for å stoppe voldtektsbølgen?

Han mener flere politifolk i gatene og økte etterforskningsressurser er det akutte svaret på hva som må gjøres for å få bukt med de mange overfallsvoldtektene i hovedstaden.

– Storberget må gi de rødgrønne partiene på Stortinget fullmakt til å forhandle om statsbudsjettet, slik at Oslo-politiet kan ansette flere politifolk. Han bør også sørge for at sivilt ansatte kan utføre flere oppgaver enn de gjør i dag, sier Høyre-representanten.

Oktay Dahl foreslår også at justisministeren tar initiativ til et idémyldringsmøte med Oslo kommune, politiet og representanter for organisasjoner og næringsliv for å finne fram til andre relevante tiltak.

Les også: Høyre mener regjeringen har sviktet i kampen mot voldtekter

Politireserven:

mannskaper som politiet kan trekke inn for å styrke sin kapasitet for å avverge eller begrense naturkatastrofer eller andre alvorlige ulykker, eller for å opprette samfunnsordenen når viktige allmenne interesser tilsier det, eller ved militær beredskap eller mobilisering. Mannskapene er vernepliktige som etter utført førstegangstjeneste utfører pliktig tjeneste i politiet for resterende vernepliktstid. Ordningen er hjemlet i lov om tjenesteplikt i politiet av 21. nov. 1952.

(Kilde: Store Norske Leksikon)

(NTB/ TV2)