Holmenkollen_Korsberg_570x321.jpg
Holmenkollen_Korsberg_570x321.jpg

Frp sier nei til OL i Oslo

Fremskrittspartiet ber regjeringen stoppe planene om at Norge skal skal søke vinter OL i 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Idrettsstyret besluttet torsdag å be regjeringen avklare en mulig statsgaranti på mellom 20 og 30 milliarder kroner for et nytt OL i Oslo.

.

- Mangler kontakt med grasrota

Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, mener regjeringen umiddelbart må avvise en slik garanti, slik at idretten ikke starter en dyr og meningsløs prosess.

- Det er en enorm garanti på mellom 20 og 30 milliarder, mens idretten etterspør midler til anlegg i hele landet. Ledelsen i Norges Idrettsforbund er ikke helt i kontakt med grasrota i idretts-Norge, sier Korsberg toil politisk.no.

Les også: Nå blir det dyrere å dra på handletur til Danmark

Idretten bør ikke glemme hvor mye tid og ressurser de rotet bort for tre år siden da det var en diskusjon om Oslo eller Tromsø skulle søke.

- En to ukers folkefest i Oslo er ikke riktig prioritering nå, sier Korsberg til politisk.no.

Les også: Frp krever setebelter på alle skolebusser

- Hvor skal pengene hentes fra?

Dersom regjeringen går inn for en statsgaranti til en ny norsk OL-søknad, mener Fremskrittspartiet de må stille spørsmål ved om ikke en slik investering vil skape press i norsk økonomi.

- Nå bør regjeringen avklare om 20 - 30 milliarder til en OL-søknad gir press på norsk økonomi, slik de hevder hver gang vi foreslår å investere mer i sykehus eller veier, sier Korsberg.

Dersom bevilgningene skal komme innenfor rammen av statsbudsjettet, mener Fremskrittspartiet regjeringen må avklare hvilke budsjettposter som skal kuttes tilsvarende.

Les også: Nå trenger Erna og Siv kun hjelp fra et parti til