Alkoholikere vant kampen mot kommunen

Beboerne ved Sjøstrand omsorgssenter har vunnet frem i kampen mot Oslo kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

572636

.

Av GEIR SOLAAS MOEN og KJETIL LØSET

De tre byrådspartiene og Fremskrittspartiet signerte tirsdag en avtale om neste års budsjett for hovedstaden.

.

Et av punktene i avtalen er at Sjøstrand omsorgssenter, som har vært hjem for over 30 alkoholikere får tilført fem millioner kroner til drift og tre millioner til vedlikehold av bygningsmassen.

Se video:  Alkoholikere demonstrerte mot nedleggelse

- Sjøstrand har vi greid og redde, så jeg håper at de som bor der, de svakest stilte i samfunnet blir fornøyd, sier grupperleder Carl I. Hagen (Frp) til politisk.no.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

572543

.

Mindretallsbyråd

Etter valget gikk Fremskrittspartiet ut av Oslos byregjering, mens Høyre dannet et nytt byråd sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti. Byrådet har ikke flertall og er avhengig av støtte enten fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, SV eller Rødt for å få flertall i bystyret.

Les også: Slik vil det borgerlige byrådet styre Oslo

Etter at de gikk ut av byråd har Fremskrittspartiet inngått en avtale med Arbeiderpartiet, SV, Rødt og De Grønne, som stoppet det planlagte Lambda-prosjektet som innebar nytt Munch-museum i Bjørvika.

Les også: Nytt Munch-museum trolig til Bjørvika

Mer gatelys i Oslo

De fire borgerlige partiene er også enige om å prioritere arbeidet med gatebelysning i Oslo.

Som en del av budsjettavtalen forplikter det borgerlige byrådet seg til å legge frem en sak for politirådet der det avklares hva som skal til for å styrke politinærværet i hovedstaden.

Byrådet vil også ta initiativ overfor regjeringen for å gjennomføre konkrete tiltak for en tryggere hovedstad.

Les også: Her er det nye byrådet i Oslo

Mer konkurranse

De fire borgerlige partiene er også enige om å øke bevilgningene til eldreomsorg med 160 millioner kroner, som gir rom ti kjøp av 150 nye sykehjemsplasser.

I budsjettavtalen forplikter byrådet seg til å konkurranseutsette driften av fire nye sykehjem neste år, og legge til rette for ytterligere fire sykehjem i 2013 og 2014.

Nye sykehjem som skal bygges i Oslo, skal i følge avtalen etableres som såkalte OPS-prosjekter, altså i samarbeid med private utbyggere. Også byggingen av nye barnehager i hovedstaden skal i all hovedsak skje av private aktører.