fredrik_reinfeldt2_570x321.jpg
fredrik_reinfeldt2_570x321.jpg

Åtte av ti svensker vil ha Reinfeldt

Bare halvparten av velgerne til de svenske sosialdemokratene mener deres egen leder er best egnet til å lede en regjering, viser en fersk måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Hele 82,8 prosent av de spurte i målingen byrået SKOP har laget mener at den borgerlige statsministeren i Sverige, Fredrik Reinfeldt, er best skikket til å lede en regjering.

- Aldri før har det vært færre svensker som tror sosialdemokratenes leder Håkan Juholt er best egnet til å bli statsminister, sier analytiker i SKOP Birgitta Hultåker.

Les også: To nye kvinner inn i den svenske regjeringen

Bare 17, 2 prosent av de spurte mener at Juholt er best skikket til å bli statsminister. Blant sosialdemokratenes egne velgere er det bare 52 prosent som foretrekker Juholt, mens 48 prosent svarer Fredrik Reinfeldt.

Byrået har også spurt velgerne hvem av de to statsministerkandidatene de helst ville ha sittet til bords med, dersom de ble invitert til fest. Her svarer 56,6 Fredrik Reinfeldt og 43,4 prosent Håkan Juholt.

Les også: Velgerne vil ha ærlige politikere

Reinfeldt ble statsminister i Sverige i 2006 og fikk fornyet tillit fra det svenske folk ved valget i 2010, selv om Sverigedemokratene havnet på vippen. Mona Sahlin ledet Sosialdemokratene til et historisk dårlig valgt og måtte gå av. Håkan Juholt ble ny leder for Sosialdemokratene. Denne høsten har vært preget av den såkalte Juholt-saken,d er den nye lederen for Sosialdemokratene har vært under hardt press for å trekke seg.

Les flere artikler om svensk politikk