stortinget_scanpix1_570x321.jpg (Foto: Scanpix)
stortinget_scanpix1_570x321.jpg (Foto: Scanpix)

Politikerne vil ha tilbake HV016

Stortingspolitikere fra både regjeringspartiene og opposisjonen vil ha tilbake den nedlagte Heimevernsavdelingen HV016.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

VG Nett har snakket med sentrale stortingspolitikere fra samtlige partier, og så godt som alle mener at 22. juli viste at det er behov for en styrke som HV016. Styrken ble nedlagt ved forrige årsskifte etter kraftig debatt.

.

– HV016 var spesialstyrken i Heimevernets innsatsstyrke. De kunne steppe inn mye tidligere enn det vi så Heimevernet gjorde 22. juli. Jeg synes man bør gjenopprette en styrke som ligner HV016. Det må vurderes i forbindelse med diskusjonen rundt et sivilt-militært samarbeid, sier Marit Nybakk (Ap).

Les også:

– 22. juli viste at vi manglet HV016. De som var ment til å brukes i slike sammenhenger, var ikke der, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Fremskrittspartiets Per Sandberg mener det var feil å legge ned styrken, og Ine Marie Eriksen Søreide (H) sier at det er behov for en slik ressurs som styrken var. Også parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syvertsen og SVs Bård Vegar Solhjell åpner for å gjenopprette HV016.

Men Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum mener at Hærens jegerkommando og Forsvarets spesialkommando kan gjøre de samme oppgavene.

Les også:

(NTB)