Tove_Lise_Torve_570x321.jpg
Tove_Lise_Torve_570x321.jpg

Stortingsrepresentant vil ha mindre krangling på Stortinget

Det politiske spillet mellom regjeringspartiene og opposisjonen kan føre til politikerforakt, mener stortingsrepresentant Tove Lise Torve (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Etter tre år på Stortinget mener Arbeiderparti-representanten at det er for mye krangling og for liten vilje til å finne konstruktive løsninger på saker på Stortinget.

.

- Vi krangler for mye

I sin første gjesteblogg på politisk.no skriver Ap-representanten at rikspolitikerne har mye å lære av lokalpolitikere.

– Jeg tror folk synes vi krangler for mye for kranglingens skyld, mens folk ønsker seg politikere som samarbeider for å finne de beste løsningene, sier Torve til politisk.no.

Utdrag fra Tove Lise Torves blogg:

«For å være helt ærlig så jeg lei det politiske spillet. Da tenker jeg konkret på debattene og voteringene i Stortinget, samt de ulike partienes merknader i komiteenes saksframlegg til Stortinget.

Jeg har vært kommunepolitiker i mange år, inkludert noen år som ordfører. Jeg mener Stortinget har mye å lære fra kommunepolitikken.»

Les  hele bloggen: Lei av det politiske spillet

Overfor politisk.no utdyper Torve at hun som lokalpolitiker i Møre og Romsdal opplevde at alle var opptatt av å finne de beste løsningene, mens hun på Stortinget føler at det krangles bare for å få frem at partiene er uenige.

–  Jeg frykter at vi som sitter på Stortinget er med å øke politikerforakten, sier Torve.

Les også:

Ap-topp: - Frp er ikke i stand til å styre landet

Høyre-topp mener Per Sandberg er uegnet som justisminister

– Kan bli rausere med hverandre

Tove Lise Torve sitter i justiskomiteen på Stortinget. Hun trekker frem flere eksempler der hun mener regjeringspartiene og opposisjonen kunne ha stemt sammen, men likevel stemmer mot hverandres forslag  for å markere avstand.

– I stedet for å stemme ned forslag fra opposisjonen som vi i regjeringspartiene er enige i, kunne vi stemt for og vist til at regjeringen ville komme tilbake til saken i budsjettet og dermed vært rause mot opposisjonen. På samme måte ser det ut til at opposisjonspartiene er livredde for å stemme for forslag fra regjeringen, nærmest fordi det er en kultur for at de skal gjøre det, sier Torve.

Nå ber Arbeiderparti-representanten stortingskollegene være med på en holdningsendring.

– Jeg vil være rausere og forsøke å si noe positivt om mine politiske motstandere i fremtiden, og oppfordrer dem til å gjøre det samme, sier Torve.

Les også: Magnus Stangeland frifunnet for pensjonsjuks