moe_gustavsen_meltveit_klep_570x321.jpg
moe_gustavsen_meltveit_klep_570x321.jpg

Flere veibyråkrater - mindre vei

Statens vegvesen har fått en ny ansatt hver dag siden 2007, uten at det bygges mer vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Siden starten av 2007 har antall ansatte i Statens Vegvesen økt med 1473 . I følge etatens egne tall har det i år kommet 159 nye veibyråkrater, mens det er syv færre ansatte i avdelingen for drift og vedlikehold.

- Regjeringen skryter av at at de bevilger mer penger til vei. Men de bruker ikke emr penger på asfalt. De bruker mer penger på veiadministrasjon, sier Høyres transportpolitiske talsmann Øyvind Halleraker til VG.

I statsbudsjettet for neste år legger regjeringen opp til å bygge 11 kilometer ny motorvei og 17 kilometer vei skal trafikksikres med midtdelere. Regjeringen legger også opp til å asfaltere færre kilometer neste år enn i år.

Les også: Regjeringen innfrir ikke egne løfter om veibygging

Samfersdelsminister Magnhild Meltveit Kleppa hevder likevel at regjeringen satser på veibygging, men innrømmer at det er stort potensiale for forbedringer.

- Det går alt for mye tid og ressurser til planlegging. Vi vurderer å fundamentale endringer for å få kortere planleggingstid ogmer vei for pengene, sier Kleppa.

Et av tiltakene som kan gi reduserte kostnader og raskere fremdrift er såkalt prosjektfinansiering. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiets landsmøte har gått inn for dette, men statsminister Jens Stoltenbeg (Ap) og finansminister Sigbjørn Johnsen (AP) har så langt sagt nei.

Les også: Får Ap-støtte i kampen mot Jens