Stoltenberg forsvarer ytringsfrihet

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener debatten om hva man kan si etter 22. juli, er forvirrende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

582476

.

Under sin halvårlige pressekonferanse onsdag sa statsminister Jens Stoltenberg at han ikke synes ordet «ytringsansvar», som AUF-leder Eskil Pedersen tok i bruk etter terrorangrepet i sommer, er presist nok.

.

- Jeg vet ikke om det er mulig å definere det på en presis måte. Jeg er i hvert fall opptatt av at ytringsfrihet er en veldig viktig og grunnleggende del av vårt demokratig at vi ikke skal forsøke å begrense det, sier Stoltenberg.

Etter terrorangrepet i sommer tok Eskil Pedersen fram uttrykket «ytringsansvar» i den norske offentligheten og mente at Fremskrittspartiet måtte ta ansvar for hatske holdninger i innvandringsdebatten.

Les også: Siv Jensen til nytt frontalangrep på Eskil Pedersen

- Jeg synes det er et upresist begrep ut over å si at jeg mener vi har et ansvar for å ytre oss og ta til motmæle, ikke å prøve å nekte folk å si noe, selv om jeg mener det er dumt det de sier eller er uenig, men å argumentere mot dem, det er en form for ytringsanavar, sier Stoltenberg.

Politisk panel svarer:

Statsministeren mener imidlertid at debatten om hva man kan si og ikke etter 22. juli er litt forvirrende.

- Jeg synes det er ganske mange rare standpunkter ute og går i verden, men det er en de av demokratiet. Og det er helt sikkert ange som mener at jeg har vanvittige standpunkter og det er også en del av demokratiet, så debatten om debatten er litt forvirrende, men en debatt om standpunkter synes jeg ofte er ganske engasjerende og lærerik, sier Stoltenberg.

Les også: Unge Venstre advarer AUF mot å være meningspoliti