Gråtkvalt Carl I. Hagen ga blomster etter ulykken

- Jeg har bilder av disse to foran på panseret hele tiden. Det er ikke lett, jeg er relativt fortvilet, sier en gråtkvalt Carl I. Hagen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

584454

.

Hvert år blir i snitt en person skadet i krysset Halvdan Svartesgate og Nobelsgate, gangfeltet like ved Norges største turistattraksjon, Frognerparken. På nyttårsaften var det Carl I. Hagen som forårsaket en alvorlig ulykke nettopp i dette krysset.

.

Ga blomster og sa unnskyld

TV 2 møter den tidligere Frp-formannen utenfor Ullevål universitetssykehus etter at han har vært og levert blomster og bedt om unnskyldning til paret han kjørte på.

– Jeg var oppe med blomster og sa at jeg var fortvilet og lei meg. Jeg håper at de ikke får varige men og at jeg selvsagt vil dekke de kostnadene de måtte ha som følge av denne ulykken, sier en gråtkvalt Hagen til TV 2 utenfor sykehuset.

Det var på årets siste dag Carl og Eli Hagen kom kjørende i bilen på vei til en middag, da de kjørte på et kjærestepar i det de gikk over fotgjengerfeltet. Som VG skriver i dag ligger Bettina Håberg Badendyck på Ullevål med hjernerystelse og en kraftig forslått kropp.

LES OGSÅ: Carl I. Hagen kjørte ned kjærestepar på Frogner

På spørsmål om paret tok i mot unnskyldningen fra Hagen svarer han:

– De reagerte positivt og forstod at jeg ikke hadde gjort det med vilje.

.

- Alle sjåføreres mareritt

Familien orket ikke å snakke med TV 2 i dag, men sier i en tekstmelding at det var hyggelig av Carl I. Hagen å komme på besøk og at han hadde med vakre blomster.

– Jeg kjørte helt normalt i 40 km i timen og hadde god tid. Plutselig var et et par rett foran bilen som jeg da traff. Jeg bremset øyeblikkelig, men de landet på panseret. Etter hvert kom det flere til, blant annet en parkeringsvakt som kunne førstehjelp og hjalp til. Vi fikk tilkalt politi og ambulanse. Jeg tror dette er alle sjåførers mareritt, sier Hagen.

– Du er tydelig opprørt, hvordan har du hatt det i ettertid?

– Jeg har ikke hatt det noe særlig bra. Eli kunne ikke være med hit til sykehuset i dag, hun ville ikke være i stand til det. Hun er også fortvilet. Jeg håper de med tiden kan tilgi, sier Hagen.

LES OGSÅ:

De Grønne sikter mot Stortinget

Slik hadde Stortinget blitt om de unge fikk bestemme