ola_Borten_Moe2_570x321.jpg
ola_Borten_Moe2_570x321.jpg

Sp-statsråd fjernet kraftmaster fra partifelles eiendom

Stikk i strid med ekspertenes anbefalinger har olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) flyttet en omstridt høyspent-linje bort fra eiendommen til en partifelle. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

I slutten av desember presenterte Ola Borten Moe traseen for den nye monstermast-linjen mellom Ørskog i Møre og Romsdal og Fardal i Sogn og Fjordane. Stikk i strid med anbefalingen fra Norges Vassdrags- og energidirektorat var traseen flyttet fra Førdedalen til Myklebustdalen i bygda Ålfoten i Bremanger.

.

Dermed et traseen flyttet fra dalføret der faren til Senterparti-ordfører Karl Vidar Førde er en av de sju grunneierne. Ordføreren skal på sikt overta gården.

- Avgjørelsen kom som en bombe på oss. Vi har ikke fått noen signaler om at noe slikt kunne skje, sier Ole Johnny Myklebust talsmann for Myklebustdalen grunneierlag til VG.

Olje og energidepartementet avviser at det er lagt vekt på at Senterparti-ordføreren i Bremanger har eierinteresser i dalen som ble skånet for de omstridte kraftmastene. Men det beroliger ikke opposisjonen på Stortinget.

- Det lukter dårlig av denne saken. Ut fra de tilbakemeldingene jeg får blir personer i Senterpartiet lyttet til i slike saker, mens de som ikke har partiboken i orden sliter med å nå gjennom, sier parlamentarisk nestleder Ketil Solvik-Olsen (Frp) til VG.

I fjor vår grep Borten Moe inn og flyttet traseen for den nye høyspentlinjen vekk fra barndomshjemmet til tidligere fylkestopp for Senterpartiet Jenny Følling, også det i strid med faglige anbefalinger.