micaelsen_solvik_oslen_570x320.gif
micaelsen_solvik_oslen_570x320.gif

Ap-topp: – Frp forteller bare halve sannheten

- Et godt forsøk, men dette holder ikke om Frp har planer om å styre landet, sier lederen av Stortingets finanskomit é, Torgeir Micaelsen (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Debatten om hvem som er i stand til å styre Norge etter neste valg er i full gang. Nå langer lederen av Stortingets finanskomite Torgeir Micaelsen (Ap) knallhardt ut mot Fremskrittspartiet og hevder de serverer en sminket sannhet om sin egen politikk for å gi inntrykk av at de er styringsdyktige.

.

- Vil ha slutt fra drittkasting

Fremskrittspartiet har som tv2.no fortalte tirsdag morgen fått Statistisk Sentralbyrå (SSB) til å regne på virkningene av sitt alternative statsbudsjett. Partiet hevder de har fått et godkjentstempel på sitt budsjett og ber de andre partiene slutte med det de kaller drittkasting mot Frp.

- Det er dessverre drittsiden av norsk politikk. Der det handler om å skape historier om hverandre som er negative. Dersom vi skulle bli fremstilt som seriøse har Arbeiderpartiet mye å tape, fordi vi blir en farlig konkurrent for dem. Derfor er det viktig for Arbeiderpartiet å fremstille Frp som uansvarlige, sier finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen (Frp) til tv2.no.

DISKUTER MED POLITISK PANEL: Er det for mye drittkasting i norsk politikk?

Torgeir Micaelsen (Ap) rister oppgitt på hodet og har på ingen måte tenkt å la være å fortelle det han mener vil bli konsekvensene dersom Frp får styre Norge.

- Jeg diskuterer realiteter hver dag. Utspillet til Frp gjør ikke veldig inntrykk. Jeg har merket meg at de ikke liker at vi forteller at politikken deres ikke henger sammen. Det er ikke drittkasting, men en diskusjon man må tåle om man har ambisjoner om å styre Norge, sier Micaelsen til tv2.no.

LES OGSÅ: Frp ber de andre partiene slutte med drittkasting

- Forteller bare halve sannheten

SSB har beregnet at både brutto nasjonalproduktet og sysselsettingen vil øke, mens renten, inflasjonen og kronekursen vil gå noe ned med Fremskrittspartiets finanspolitikk.

- Effekten av vårt budsjett skiller seg ikke vesentlig fra de andre partiene. I den grad det skiller seg ut er det med positiv effekt både for BNP, sysselsetting og rente, sier Solvik-Olsen.

- Det er bare halve sannheten, sier lederen av Stortingets finanskomité, som mener SSB har sett bort fra at Frp bruker mye penger utenfor sitt alternative budsjett ved å komme med utspill gjennom hele året.

- Det er ikke rart at Frp får et tilsynelatende godkjent-stempel fra SSB når de unnlater å opplyse om at de bruker flere milliarder kroner utenfor statsbudsjettet, ser Micaelsen til tv2.no.

TORGEIR MICAELSENS GJESTEBLOGG:  Når Frp pynter bruden