helle_og_jens_570x321.jpg
helle_og_jens_570x321.jpg

Katastrofemåling for danske sosialdemokrater

Det største regjeringspartiet i Danmark har bare støtte fra 20,2 prosent av velgerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Ikke siden 1998 har de danske sosialdemokratene hatt like lav oppslutning på en meningsmåling. Avstanden opp til Danmarks største parti, Venstre som får 34,8 prosent, har heller ikke været større på fjorten år, skriver avisen Politiken.

.

I målingen som Megafon har laget for dansk tv2 og avisen Politiken sier 40 prosent av de spurte at de har blitt mer eller mye mer negativ til den sosialdemokratiske statsministeren Helle Thorning-Schmidt siden folketingsvalget i september. Til sammenligning svarer bare sju prosent det samme om den tidligere statsministeren Lars Løkke Rasmussen fra Venstre.

LES OGSÅ: Dropper omstridt bomring

Det konservative folkepartiet får den laveste oppslutning noen sinne på målingen med støtte fra 3,2 prosent av de spurte.

Dansk Folkeparti får støtte fra 11,9 prosent av de spurte, Radikale Venstre 10,0, Sosialistisk Folkeparti 8,1, Enhetslisten 7,2 og Liberal Allianse 4,6 prosent.

Et folketingsvalg i dag ville gitt den rødgrønne regjeringen som består av Sosialdemokratene, Radikale Venstre og Sosialistisk Folkeparti 45,7 prosent av stemmene, mens den borgerlige opposisjonen samler 54,3 prosent.

LES OGSÅ: Jens og Helle gir krisehjelp til svenskene