lysbakken6_570x321.jpg
lysbakken6_570x321.jpg

Lysbakken politianmeldt for korrupsjon

En Venstre-politiker i Oppland har anmeldt SV-statsråden til Økokrim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Tirsdag åpner Stortinget kontrollsak mot barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV). Men det er ikke nok, mener Mikkel Dobloug (V) som sitter i kommuenstyret i Nord-Fron i Oppland.

dobloug_200x300.jpg
dobloug_200x300.jpg

- Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sier Venstre-politikeren til tv2.no.

.

Ber politiet etterforske

Mandag leverte Dobloug en politianmeldelse til Økokrim der han ber om etterforskning av barne- og likestillingsminister Audun Bjørlo Lysbakken (SV) etter straffelovens paragrafer 275 og 276.

I anmeldelsen skriver han at han «med stigende forbauselse har fulgt oppslag i media med hensyn til hvorledes barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti har bevilget midler fra det offentlige til det såkalte "Jenteforsvaret", opprettet i regi av Sosialistisk Venstrepartis egen ungdomsorganisasjon».

- Når Transparency International kaller dette for politisk korrupsjon, så mener jeg det er rett at dette også etterforskes av politiet, selv om vi ikke har et lovverk om politisk korrupsjon, sier Dobloug til tv2.no.

Generalsekretær i Venstre, Terje Breivik, sier partiet ikke har noe med anmeldelsen å gjøre.

- Dette er noe Mikkel Dobloug har gjort som privatperson. Politisk hører denne saken hjemme i kontrollkomiteen på Stortinget, sier Breivik.

LES HELE POLITIANMELDELSEN HER

Kontrollkomiteen fortsetter som planlagt

Lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen (Frp), sier til tv2.no at politianmeldelsen ikke påvirker komiteen videre behandling av saken.

- Stortinget kan ikke blande seg inn i politiets arbeid, så denne etterforskningen må pågå helt uavhengig av vårt arbeid, sier Anundsen.

DISKUTER MED POLITISK PANEL: Bør Jens Stoltenberg kvitte seg med Audun Lysbakken?

Tirsdag ettermiddag møtes kontrollkomiteen på Stortinget for å åpne kontrollsak mot SV-statsråden. Bare to døgn etter at Lysbakken i forrige uke  hevdet at han la frem alle departementets dokumenter med den minste relevans for saksbehandlingen,  dukket det opp e-poster som ikke var lagt frem for Stortinget.

Flere av medlemmene i kontrollkomiteen mener Lysbakken har  brutt opplysningsplikten overfor Stortinget.

LES GJESTEBOGGER OM LYSBAKKEN-SAKEN:

Kristin Clemet: Behov for statsrådskole?

Thor Bjarne Bore: SV-flat, flatere¿ og så?

Henrik Asheim: Tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør

Mikkel Dobloug: Det lukter svidd