- Lysbakken-saken er amatørmessig håndtert

Rødgrønn stortingsrepresentant mener ledelsen i Audun Lysbakkens departement har for liten livs- og arbeidserfaring til å inneha så viktige posisjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

597374

.

I likhet med resten av Stortingets kontrollkomité, mener Senterpartiets Per Olaf Lundteigen at statsråd Audun Lysbakken (SV) har mye å svare for i saken hvor han har bevilget penger til en undergruppe av Sosialistisk Ungdom. Tirsdag åpnet Stortinget kontrollsak mot SV-statråden.

.

- Har ikke nok erfaring

- Du kan gjerne si at det her har vært amatørmessig gjort, og slik skal det ikke gjøres, sier Lundteigen i et intervju med tv2.no.

Den rødgrønne stortingsrepresentanten går svært langt i å sette ord på håndteringen til Lysbakken og den øvrige politiske ledelsen i barne- og likestillingsdepartementet.

- Det har ikke vært nok politisk og administrativ erfaring hos de som har tatt beslutningene. sier Lundteigen.

Som nestleder i Stortingets kontrollkomité er Lundteigen inne i sin tredje periode som stortingsrepresentant. Han har tidligere vært statssekretær i kommunal- og regionaldepartementet.

- Den ideelle ledelsen i et departement bør være sammensatt av både eldre og yngre, en kombinasjon av folk med erfaring og politisk friskhet. Generelt er det for mange unge. Det er viktig å ha mastergrad, men  et som er enda viktigere er å ha livserfaring og arbeidserfaring, sier Lundteigen.

LES OGSÅ: Stortinget åpner kontrollsak mot Lysbakken

- Mangler livserfaring

Audun Lysbakken sier han tar ansvaret for at hans departement har gitt den omstridte pengestøtten til Jenteforsvaret. Men dokumentene som er offentliggjort så langt viser at statssekretær Kirsti Bergstø var sentral da offentlige midler ble gitt til en undergruppe av Sosialistisk ungdom i strid med råd fra embetsverket.

LES OGSÅ: Slik fikk SV-organisasjon penger fra Lysbakken

Alle instruktørene og styremedlemmene i organisasjonen Jenteforsvaret,  som har fått pengene, er medlemmer i Sosialistisk Ungdom. Flere opposisjonspolitikere mener tilskuddet bærer preg av å være kameraderi, og Lysbakken er også politianmeldt for korrupsjon.

- Det er klart at det å behandle det offentliges penger på den måten, det skal ikke skje. Og det tyder jo på at en ikke har den livserfaring og den arbeidserfaring som trengs for å ha slike viktige posisjoner, sier stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) til tv2.no.

Hvordan vil du karakterisere den håndteringen som har vært i departementet?

- Ja, den er amatørmessig, og det vil vel få sine konsekvenser, regner jeg med, sier han.

DISKUTER MED POLITISK PANEL:  Bør Lysbakken trekke seg som lederkandidat i SV?

Ba Lysbakken trekke seg

Tirsdag ba Christer Gulbrandsen, som er lokalpolitiker for SV i Oslo om at Audun Lysbakken trer til side og dropper planen om å bli ny leder for partiet.

- Jeg håper ikke han er villig til å sette alt på styr for å bli leder. Jeg er redd for at Audun drar med seg partiet ned i gjørma, selv om jeg ikke tror at det er ønsket fra hans side. Men han må vurdere om han han blir sittende fordi han mener det er riktig eller fordi han har drømt om å bli partileder, sa Gulbrandsen til tv2.no.

LES OGSÅ: SV-politiker ber Lysbakken trekke seg

.

SE HELE INTERVJUET MED PER OLAF LUNDTEIGEN:

597356

.