regjeringen3_570x321.jpg
regjeringen3_570x321.jpg

Bare SV-statsråder byttes ut nå

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har ingen planer om å skifte ut statsråder i denne omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

. AV ASLAK ERIKSRUD og KJETIL LØSET

Etter det TV 2 erfarer blir det dermed bare SV som gjør endringer blant sine statsråder under statsråd på slottet fredag. Det har vært spekulert i om også de to andre regjeringspartiene ville benytte anledningen til å gjøre endringer blant sine statsråder.

.

Torsdag bekrefter miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) overfor TV 2  at han går ut av regjeringen, og at beskjeden kom overraskende på ham.

- Denne beskjeden kom som lyn fra klar himmel, sier Solheim.

Etter det tv2.no erfarer skal også Tora Aasland ut av regjeringen. Dermed overtar Kristin Halvorsen ansvaret for hele kunnskapsdepartementet. Bård Vegar Solhjell blir trolig ny statsråd for miljø, Inga Marte Thorkildsen blir trolig ny statsråd for barne- og likestilling, mens Heikki Holmås trolig blir ny statsråd for utviklingssaker i Utenriksdepartementet.

Bård Vegar Solhjell blir nummer to i regjeringen og en slags visestatsminister, sev om tittelen ikke brukes formelt i Norge.

LES OGSÅ: Erik Solheim bekrefter avgang: - Det kom som lyn fra klar himmel

Erik Solheim har sittet i regjering siden det rødgrønne samarbeidet startet etter valget i 2005, først som utviklingsminister mellom 2005 og 2007, og deretter som miljø- og utviklingsminister fra 2007 og frem til i dag.

Solheim var leder i SV i ti år, fra 1987 til 1997, og har vært aktiv i partiet i over 35 år.

Tora Aasland har vært statsråd for høyere utdanning siden 2007.

LES OGSÅ: Redaktør: - Lysbakken viser at han er sjef