Inga Marte Thorkildsen: - Kristin har vært et forbilde for meg

Den ferske barne- og likestillingsministeren fikk nøkkelen og et brev med hjerte på av settestatsråd Kristin Halvorsen.[sumo progid=602965]

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

AV INGVIL TEIGE STIEGLER og KJETIL LØSET

- Da er det min store glede og ære og overlate nøkkelen til dette departementet til deg. Nøkkelen er din, Inga Marte. Lykke til, sa Kristin Halvorsen.

Hun har vært settestatsråd siden Audun Lysbakken måtte trekke seg som barne- og likestillingsminister. Fredag ettermiddag leverte hun nøkkelen videre.

LES OGSÅ: Kristin Halvorsen: - En ny epoke i politisk historie

- Det er en stor ære for meg å overta dette departementet som er et av de aller viktigste. Det vi gjør for å sikre barna gode oppvekstvilkår og en plattform for å få dem til å føle seg sikre på livet, avgjør hva slags samfunn vi blir i fremtiden, sier Thorkildsen.

- Er dette departementet det som ligger deg nærmest?

- Ja, jeg har gjennom mange år i politikken jobbet for barns rettigheter. Og det er veldig typisk SV å jobbe for at ulike mennesker skal ha like rettigheter. Det brenner jeg for, sier Thorkildsen til TV 2.

- Hva har Kristin Halvorsen betydd for deg?

- Kristin har vært et forbilde for meg. Hun var en av grunnene til at jeg satset på politikk. Hun har vist at hun kan beholde både humøret, engasjementet og mannen sin gjennom et langt liv i politikken. Det har jeg tenkt å gjøre til en leveregel for meg, sier Thorkildsen.

LES MER:

SV-Thorkildsen røk rett på asylsmell

Inga Marte Thorkildsen: - Kristin har vært et forbilde for meg

Kristin Halvorsen takket Tora Aasland for innsatsen

Heikki Holmås fikk koffert i gave fra Erik Solheim

Her er de nye statssekretærene

Dette er de nye SV-statsrådene

Sønnen til Erik Solheim: - Pappa, du er sparka!

.