valen_lysbakken_andersen_570x321.jpg
valen_lysbakken_andersen_570x321.jpg

Audun Lysbakken: – Her står slaget om Norge

STORTINGET (tv2.no): Audun Lysbakken blir ny parlamentarisk leder for SV og går inn i Stortingets helsekomité.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

- Valget av komité viser hvor mye vekt jeg har tenkt å legge på helsepolitikk fremover, sier Lysbakken til tv2.no.

.

Med tre nye vararepresentanter på plass har SVs stortingsgruppe laget helt ny arbeidsfordeling, etter at Bård Vegar Solhjell, Inga Marte Thorkildsen og Heikki Holmås fredag ble utnevnt til statsråder i den rødgrønne regjeringen.

LES OGSÅ: Anundsen til topps i Frp

- Mitt valg av helse som arbeidsfelt på Stortinget er en del av den fornyelsen jeg ønsker å gjøre av SV. Mye av slaget om Norge avgjøres i helsesektoren. Et av de store spørsmålene fremover blir om vi skal ha et godt offentlig helsetilbud for alle, eller økende kommersialisering, sier Lysbakken.

I helsekomiteen blir ikke Lysbakken alene som partileder. Også Høyre-leder Erna Solberg er med i komiteen for å vektlegge hvor viktig hun mener helsesaker er. Komiteen ledes av Høyres nestleder Bent Høie.

LES OGSÅ: 

Skei Grande vil tvinge Stoltenberg til å møte i Stortinget

Her er de nye statsrådene

Geir Ketil Hansen fra Nordland blir ny finanspolitisk talsmann for SV, mens Snorre Valen (Sør-Trøndelag) tar plass i utenriks og forsvarskomiteen.  Axel Hagen (Oppland) blir ny leder i kommunalkomiteen etter Heikki Holmås.

Karin Andersen (Hedmark) blir ny første nestleder i SVs stortingsgruppe og fortsetter i arbeids- og sosialkomiteen, mens Snorre Valen blir andre nestleder. Akthar Chadhry (Oslo) fortsetter i justiskomiteen, Alf Holmelid (Vest-Agder) i næringskomiteen og Hallgeir Langeland (Rogaland) i transportkomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen.

De nye vararepresentantene Lars Egeland (Vestfold) får plass i energi- og miljøkomiteen, Rannveig Kvifte Andresen (Akershus) i familie- og kulturkomiteen, mens Mari Lund Arnem (Oslo) får plass i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

Les flere artikler om SV