Jagland_570x321.jpg
Jagland_570x321.jpg

Jagland tar oppgjør med partifeller

Tidligere Arbeiderparti-leder Thorbjørn Jagland reagerer kraftig på at flere av hans partifeller samler seg i kommunikasjonsbyrået First House.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

- Jeg vil rope et varsku. First House blir et sted som kan få veldig mye makt. Når man samler opp så mange folk fra én politisk konstellasjon på ett sted, så synes jeg det er noe usunt ved det, sier Jagland til Dagsavisen

.

De siste årene er det mange tidligere Arbeiderpartipolitikere som har gått til pr-bransjen. Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen (Ap), tidligere statssekretær Morten Wetland (Ap), tidligere statssekretær Thorbjørn Giæver Eriksen (Ap), tidligere statssekretær Ketil Lindseth (Ap) har alle gått til First House. Det har også tidligere byråd i Oslo, Sylvi Listhaug (Frp), mens  tidligere politisk rådgiver Roger Solheim (Ap) og tidligere politisk rådgiver Julie Margrethe Brodtkorp (H) har gått til andre pr-byråer.

Jagland mener det er uklart hvem som benytter seg av lobbyfirmaer for å få politisk innflytelse og frykter at det kan skade velgeres tillit til de politiske prosessene.

- Jeg synes det blir et demokratisk problem at vi ikke vet hva som foregår, hvem som blir betjent og hvilke saker de egentlig fremmer, sier Jagland til avisen.

På Stortinget har et forslag fra Venstre om et eget lobby-register bitt nedstemt flere ganger. Heller ikke i regjeringskontorene finnes det noen oversikt over hvem som forsøker å påvirke politikerne.

Også Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) er også kritisk til at mange eks-politikere går til pr-bransjen.

LES OGSÅ: Stortinget er arbeidsledig og forlenger påskeferien