Frp vil kaste helseministeren

GARDERMOEN (tv2.no): - Du har ikke gjort jobben din, er beskjeden til Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fra Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

610045

.

Av ANINE HALLGREN og INGVIL TEIGE STIEGLER

I en tale på partiets landsmøte lørdag formiddag, ba nestleder Per Arne Olsen (Frp) statsminister Jens Stoltenberg om å må skifte ut helseministeren.

- Hvis Jens Stoltenberg  skal ha noen troverdighet må han bytte ut helseministeren. Alt det som ikke fungerer i norsk helsevesen, kunne en helseminister med handlekraft gjort noe med. Vi har en helseminister som ikke viser handlekraft og ikke klarer å ta tak i problemene, sier Olsen til TV 2.

.

- Har ikke tatt ansvar

Olsen peker på helsekøer, manglende kreftbehandling, omstillingskaos i ved Oslo Universitetssykehus, overmedisinering i eldreomsorgen, ventelistejuks og sykehusnedlegging. Han mener helseministeren ikke har tatt ansvar.

- Disse forholdene er kun få eksempler på situasjonen i helse- og omsorgssektoren. Under de rådende forhold er det påkrevd at ansvarlig Statsråd fatter grep som bedrer situasjonen, står det i resolusjonsforslaget som Fremskrittspartiets stortingsgruppe fremmer på helgens landsmøte på Gardermoen.

Videre i forslaget heter det:

"Fremskrittspartiets landsmøte ber derfor Statsminister Jens Stoltenberg vurdere hvorvidt helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har den nødvendige gjennomføringsevne til å fortsette som helseminister eller om hun bør byttes ut for å få handlekraft innen helse og omsorgpolitikken."

Les hele forslaget nederst i artikkelen.

LES OGSÅ: Stoltenberg vet ikke når kreftløftet innfris

Jubler hvis Jens hører på råd

TV 2 har i en rekke saker avdekket hvordan norske kreftpasienter venter for lenge på utredning og behandling. Dette er en av årsakene til at Frp-nestlederen fyrer løs mot helseministeren:

- Det jeg skal si nå, har jeg aldri sagt før. På vegne av 280.000 mennesker i helsekø, de 4000 rusmisbrukerne som vil ha hjelp og alle de eldre som ikke får sykehjemsplass. På vegne av alle kreftpasientene som må vente i mange uker får de får utredning og behandling. På vegne av alle kronikere som blir rammet av en hasteinnført samhandlingsreform har jeg følgende beskjed: Du har ikke gjort jobben din, sa Per Arne Olsen.

- Er dette et mistillitsforslag?

- Vi har ikke tillit til helseministeren og skjønner ikke hvordan Jens kan ha det. Et mistillitsforslag må fremmes på enkeltsaker. Dette handler om helheten og den må Jens ta ansvar for. Vi vil juble hvis Jens tar vårt råd på alvor.  Hvis landsmøtet støtter oss, vil vi vurdere alle enkeltsaker som kommer, med dette i bagasjen, sier Olsen til TV 2.

Landsmøtet skal stemme over resolusjonen søndag.

Politisk panel: Var kreftgarantien en bløff fra regjeringen?

LES OGSÅ: Stortinget krever svar fra helseministeren om ultralyd og fødestuer

Resolusjonsforslag til Fremskrittspartiets landsmøte.

Forsvarsstiller: Stortingsgruppen

Helseministeren mangler tillit

Fremskrittspartiets landsmøte 2012 mener at stadig flere områder innen helse- og omsorgssektoren går i gal retning.

Store omstillinger i sykehussektoren gjennomføres uten den nødvendige styring og kontroll som må til for å sikre pasientsikkerhet, redusering av helsekøer og god økonomisk styring. Situasjonen ved Oslo Universitetssykehus er et eksempel, hvor både ventelistejuks, mulig involvering i grov menneskehandel og sviktende pasientsikkerhet er noen av forholdene som er avdekket gjennom mediene.

Landsmøte viser videre til situasjonen i norsk eldreomsorg, hvor det er avdekket at over 3000 eldre står i kø for å få sykehjemsplass og at overmedisinering av beboere er svært utbredt som følge av lav bemanning. På tross av at Stortinget enstemmig har vedtatt en dekningsgrad som tilsier at vi i dag mangler 16.000 sykehjemsplasser har Regjeringen kun sørget for en tilvekst på 191 nye plasser hvert år siden 2006.

Disse forholdene er kun få eksempler på situasjonen i helse- og omsorgssektoren. Under de rådende forhold er det påkrevd at ansvarlig Statsråd fatter grep som bedrer situasjonen. Dette har ikke skjedd, på tross av et stort antall representantforslag og innspill fra Fremskrittspartiet og opposisjonen for øvrig.

Fremskrittspartiets Landsmøte mener situasjonen for norske pasienter, rusmisbrukere og eldre pleietrengende burde vært helseministerens prioritet. I denne sammenheng vises det til at det ikke foreligger Stortinget en eneste sak i Helse- og omsorgskomiteen som følge av initiativ fra Regjeringen.

Fremskrittspartiets landsmøte ber derfor Statsminister Jens Stoltenberg vurdere hvorvidt helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har den nødvendige gjennomføringsevne til å fortsette som helseminister eller om hun bør byttes ut for å få handlekraft innen helse og omsorgpolitikken.

FØLG FRP-LANDSMØTET PÅ TV2.NO: FRA ARKIVET: Siv Jensen i 2006: - Nå blir det revolusjon

Siv Jensen ønsker seg større “politiske muskler”

VIDEO:  Frp-landsmøtet direkte