Audun_Lysbakken_landsstyre_570x321.jpg
Audun_Lysbakken_landsstyre_570x321.jpg

Audun Lysbakken kjemper mot sperregrensen

Seks uker etter at SV valgte ny leder er partiet nærmere sperregrensen på gjennomsnittet av målingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Beregninger tv2.no har laget viser at mens SV hadde en oppslutning på 4,6 prosent da Lysbakken ble valgt til SV-leder 10. mars, har gjennomsnittet på målingene falt til 4,2 prosent i midten av april.

.

Arbeiderpartiet har gått mest tilbake på gjennomsnittet av målingene med 3,3 prosentpoeng til 30,8 prosent, mens Senterpartiet går frem med 0,3 til 5,3 prosent. De tre rødgrønne regjeringspartiene ville dermed fått 68 mandater dersom det var valg i dag, og trengt støtte fra begge de to sentrumspartiene for å få flertall på Stortinget.

Fremskrittspartiet går mest frem på gjennomsnittet av målingene. Partiet får 17,1 prosent, en fremgang på 2,1 prosentpoeng siden Audun Lysbakken ble valgt til SV-leder. Det ville gitt partiet 30 mandater på Stortinget, 10 færre enn de fikk i 2009.

Se alle tallene i partibarometeret

Også Høyre går frem med 1,5 prosentpoeng til 29,4 prosent. Partiet ville med den nye nøkkelen for fordeling av mandater til Stortinget fått 52 mandater (+ 19) , og en like stor stortingsgruppe som Arbeiderpartiet.

De to partiene på høyresiden får dermed 82 mandater tilsammen på Stortinget, og trenger bare støtte fra et av de to sentrumspartiene får å få de nødvendige 85 mandatene som gir flertall.

Venstre får 5,2 (+ 0,5) og 9 mandater på Stortinget (+ 7), Kristelig Folkeparti får 5,0 (- 0,5) og 9 mandater (- 2), Rødt 1,4 (+ 0,2) og 1 mandatet (+1), mens andre partier og lister får 1,7 (- 0,3). Ikke alle mediene oppgir hvilke partier som har oppslutning i gruppen andre, men på de målingene der det er oppgitt er De Grønne størst i denne gruppen.

FØLG FRP-LANDSMØTET PÅ TV2.NO:

Tøff kamp om toppverv i Frp

Frp vil kaste helseministeren

Hun er Sivs største problem

Hagen: – Veldig rart å ikke være på landsmøtet

Frps nye handlingsregel godt mottatt i Høyre

Siv Jensen tør ikke stole på Høyre, Venstre og KrF

Politisk panel:  Er det lurt av Siv Jensen å avvise at Frp vil være støtteparti for en regjering de ikke sitter i?

Redaktør: – Siv risikerer å gå i Sponheim-fella

FRA ARKIVET:  Siv Jensen i 2006: – Nå blir det revolusjon

Siv Jensen ønsker seg større “politiske muskler”

VIDEO:  Frp-landsmøtet direkte