Frp: – Stoltenbergs kritikk er usaklig og parodisk

Fremskrittspartiet fyrer løs mot statsminister Jens Stoltenberg etter at han gikk til frontalangrep på partiets forslag til ny handlingsregel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

– Det grenser til parodi når Stoltenberg på den ene siden forsvarer at regjeringen bruker titalls milliarder kroner utenfor handlingsregelen på blant annet vindmøller og oljeplattformer, men samtidig mener at det er uansvarlig når vi vil bruke samme modell på annen infrastruktur, sier finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen i Frp.

Stoltenberg åpnet Arbeiderpartiets landsstyremøte tirsdag med å angripe Frp og Høyre for uansvarlighet. Han mener Frp vil tappe oljefondet fra to kraner, der en går til drift og er begrenset, og en går til investeringer – utenom statsbudsjettet, og uten begrensning.

– Dette er budsjetteknikk for å skjule politikk. Og på toppen av det hele skal de ha 20 milliarder i skatteletter. Det er ikke troverdig, sa han.

Dette ville brakt bruken av oljepenger ut av kontroll, mener Stoltenberg, og han etterlyste en avklaring av hvor mye av dette Høyre kan være med på.

LES OGSÅ: Høyre og Frp ikke overrasket over ubrukte eldremillioner

SE VIDEOINNSLAG MED JENS STOLTENBERG (Reporter: Dag Stamnes):

611033

.

Sanner gleder seg

Høyres nestleder og finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner slår tilbake:

– Stoltenberg får en tung jobb om han vil forsøke å overbevise velgerne om at Høyre er uansvarlig, mener Sanner.

Sanner nekter for at Høyre har lagt om kursen, selv om han står fast ved sin positive reaksjon på Frp-landsmøtets vedtak i helgen.

– Avstanden mellom Høyre og Frp er nå ikke er større enn mellom Ap og Senterpartiet, sier han.

– Fordommer

Solvik-Olsen skriver i en e-post til NTB at Stoltenberg bygger sin Frp-kritikk på fordommer.

– Analyser fra Statistisk sentralbyrå viser at vår politikk øker sysselsettingen og kutter inflasjonen. Da blir det lavmål av Stoltenberg å fortsette å hevde det motsatte. Vi hadde håpet på en mer saklig respons fra statsministeren, sier Solvik-Olsen.

(NTB)