Odd Arne Brekne (Foto: Viktor Storsveen/NTB scanpix)
Odd Arne Brekne (Foto: Viktor Storsveen/NTB scanpix)

Skjøt seg til OL-plass med 0,1 poengs margin

Odd Arne Brekne blir innstilt som femte norske skytter til OL etter å ha slått Stian Bogar med fattige 0,1 poeng i uttakskonkurransen i Charlottenberg.

Bogar ledet stevnet i 60 meter liggende nesten hele veien, men ble passert av Brekne på de siste finaleskuddene. Etter 140 skudd over to dager, vant sistnevnte med knappest mulig margin.

– Jeg har aldri vært borti noe lignende. Det har vært et fantastisk stevne med svært høyt nivå. Vi får bekreftet at vi har to av verdens beste liggendeskyttere, men det som gjør vondt er at en av dem står igjen uten OL-plass, sa landslagstrener Trond Kjøll.

– Det er tøft å oppleve dette, for konsekvensene er så store. Men vi var enig med skytterne om opplegget på forhånd, og vi visste at dette kunne skje, la han til.

Are Hansen er fra før innstilt til OL, men sikret seg en plass på det norske laget i 50 meter helmatch da han slo Ole Magnus Bakken i uttaksskytingen. Også her var det jevn kamp hele veien. Etter 260 skudd var det til slutt Hansen som seiret med 0,5 poengs margin.

Bakken ledet etter første dag, men tapte viktige poeng på slutten. Han får uansett skyte to øvelser i OL. Oppsettet for rifleskytterne blir slik, ifølge Kjøll:

* Rifle helmatch (3 x 40 skudd): Are Hansen og Ole Kristian Bryhn.

* Luftrifle: Are Hansen og Ole Magnus Bakken.

* Rifle 60 skudd liggende: Odd Arne Brekne og Ole Magnus Bakken.

Dermed er det klart hvilke fire herreskyttere Norges Skytterforbund innstiller til OL. Malin Westerheim er innstilt som eneste norske kvinnelige skytter til OL i luftrifle og rifle halvmatch (3 x 20 skudd).

Olympiatoppen foretar det endelige uttaket. (©NTB)