Jakob Fuglsang (Foto: Thomas Sjorup/Ap)
Jakob Fuglsang (Foto: Thomas Sjorup/Ap)

Fuglsang åpner for å forlate RadioShack

Vil se seg om etter andre lag etter å ha blitt vraket fra Tour de France.

Det ble tidligere denne uken klart at Jakob Fuglsang ikke får være med når RadioShack-laget om kort tid vender nesen mot Frankrike og Tour de France.

Dansken som tidligere i år vant Luxembourg rundt ble vraket til fordel for amerikanske Chris Horner. Nå kan det se ut som om tiden i Radioshack nærmer seg slutten.

– Jeg har bevist at jeg er klar og at jeg har nivået til å kjøre Tour de France. Når dette ikke holder til å få være med i touren så viser det bare at Radioshack ikke er det riktige laget for meg, sier Fuglsang til ekstrabladet. dk.

Vil bli kaptein
Radioshack-rytteren sier han nå vil se seg om etter andre lag å sykle for neste sesong.

– Dette gjør at RadioShack ikke lenger er mitt førstevalg. Det er langt fra å ikke være med på Tour-laget til å kjøre som kaptein, som er mitt mål, sier dansken til Jyllands-Posten ifølge dr.dk.

Fuglsang mener han i årets Tour ikke bare ville vært en god hjelperytter, men også en kandidat for en plassering innen topp 15. Nå ønsker han seg til et lag der han blir satset på som kaptein.

– Jeg skal tenke meg om og finne ut hvor jeg kan få den rollen jeg ønsker. På den måten kan jeg nå de resultatene jeg drømmer om, sier han.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Ønsket av Riis
Om Fuglsang skulle velge å forlate RadioShack så ser det ikke ut som om dansken vil være arbeidsløs spesielt lenge. Flere lag skal allerede ha meldt sin interesse.

– Jeg kommer ikke til å mangle tilbud. Sist jeg snakket med agenten min var det i hvert fall to interesserte lag. RadioShack er også en mulighet, selv om vi ikke har snakket om noe konkret, sier Fuglsang til BT ifølge sporten.tv2.dk.

Ett av lagene som er interessert er Saxo Bank og Bjarne Riis. Fuglesang er likevel klar på at han ikke signerer for hvem som helst.

– I min neste kontrakt kommer hensynet til det sportslige å veie tyngst. Selvfølgelig betyr lønnen også noe, men for meg er de sportslige betingelsene viktigst, slik at jeg kan innfri mine ambisjoner, avslutter Fuglesang.

Bjarne Riis (Foto: Christophe Ena/Ap)
Bjarne Riis (Foto: Christophe Ena/Ap)