Ukraina skulle hatt godkjent scoring mot England

Ukraina skulle hatt godkjent et mål mot England som ble feilaktig annullert. Det mener i alle fall Pierluigi Collina, som er dommersjef i UEFA.

Den tidligere toppdommeren sier at en ball var over målstreken på stillingen 0-1, men at dommerne gjorde feil ved ikke å godkjenne scoringen.

– Det er helt klart at ballen var over målstreken, sier Collina, selv en tidligere toppdommer fra flere internasjonale mesterskap.

Han sier at det er menneskelig feil som gjorde at Ukraina ikke fikk godkjent dette målet, som kunne ha fått betydning for kampbildet og utfallet av kampen mot England. Nå endte kampen 1-0 til engelskmennene, som gikk videre fra gruppe D sammen med Frankrike, mens Ukraina ble slått ut.

Presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sier at det nå er helt nødvendig å innføre mållinjeteknologi, og det er den feilaktige avgjørelsen i kampen mellom Ukraina og England som har gjort dette nødvendig, i følge den mektige FIFA-presidenten.

Alt tyder på at Blatter og FIFA kommer til å jobbe hardt for å få innført slik teknologi så raskt som mulig, og mange tror at årets EM i Polen og Ukraina er det siste mesterskapet uten mållinjeteknologi på plass.

Dommersjef Collina sier at episoden i kampen mellom Ukraina og England var den tredje av dette slaget i årets EM. Han sier at avgjørelsen i de to første sakene var riktige, men tredje gangen det skjedde gikk det altså galt, og det er en gang for mye. (©NTB)