Disse stjernespillerne kan nå gå videre til semifinale.
Disse stjernespillerne kan nå gå videre til semifinale.

Petter Myhre: – Disse går til semifinale

England ryker ut, skal man tro TV 2-eksperten.

Gruppespillet er ferdigspilt. I dag spilles første kvartfinale i mesterskapet. Tsjekkia, Portugal, Spania, Frankrike, Tyskland, Hellas, England og Italia er lagene som nå skal kjempe om en plass i semifinalene.

På oppfordring fra TV 2 Sporten har fotballekspert Petter Myhre satt opp sin vurdering av hvilke lag han tror går videre.

Skal vi tro ekspertkommentatoren får Roy Hodgson lite å juble for i resten av EM. Myhre har ikke tro på at England er sterke nok til å slå Italia.

Her er vurderingen av hvilke lag Petter Myhre tror går videre:

Kamp 1: Tsjekkia-Portugal

Tsjekkia tok seg videre som vinner av gruppe A. Den første kampen endte med 1-4-tap for Russland. Med seier mot Hellas og Polen sikret de en kvartfinaleplass. Her møter de Portugal som ble nummer to i gruppe B. Portugal tapte første kampen mot Tyskland. Med en knepen 3-2-seier mot Danmark, og en Ronaldo tilbake i form mot Nederland, gikk de videre til sluttspillet.

Petter Myhres dom:

– Jeg tror Ronaldo blir svært viktig for Portugal. Han er en verdensstjerne og kan på egenhånd lede Portugal mot en semifinale. På papiret så har også Portugal et mye bedre lag enn Tsjekkia. Pepe har vært solid sammen med backene på det portugisiske landslaget. Det eneste som mangler er en god midtspiss som kan gjøre mål. Tomáš Rosický har vært en viktig spiller for Tsjekkia. Arsenal-spilleren derimot usikker foran kampen etter at han pådro seg en skade mot Hellas. Dette kan svekke tsjekkernes mulighet for avansement. Jeg tror Portugal går videre.

Videre: Portugal

Cristiano Ronaldo (Foto: Geert Vanden Wijngaert/Ap)
Cristiano Ronaldo (Foto: Geert Vanden Wijngaert/Ap)

Les også: Stopperkjemper mister EM-kvartfinalene
Les også: Sjevtsjenko gir seg på landslaget

Kamp 2: Tyskland-Hellas

Tyskland vant alle kampene i gruppe B med seire mot Portugal, Nederland og Danmark. De har vært klare favoritter i årets EM. Hellas havnet som nummer to i sin gruppe, med en seier, ett uavgjort og ett tap. Hellas store fordel er at de klarer å forsvare seg godt mot de lagene de møter, men Myhre tror det stopper mot Tyskland.

Petter Myhres dom:

– Tyskland har så langt i EM vært det beste laget. De er ikke i like stor grad avhengig av at enkeltspillere må ta steget opp. Jeg synes Hellas har nok en gang snublet seg videre til sluttspillet. De er avhengig av å skape sjanser på dødballer og kontringer. Keeperen for Hellas må prestere, og forsvarsspillet deres må være på topp om de skal stoppe det tyske maskineriet. Hellas er underdog, så presset ligger jo på Tyskland. Jeg tror derimot at tyskerne tar seg videre til semifinalen.

Videre: Tyskland

USTOPPELIG: Mario Gómez har ledet Tyskland seks poeng på to kamper med sine tre scoringer. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
USTOPPELIG: Mario Gómez har ledet Tyskland seks poeng på to kamper med sine tre scoringer. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Kamp 3: Spania-Frankrike

Spania er regjerende mestre i både EM og VM, og tok seg greit videre til kvartfinalen som vinner i gruppe C. Den notoriske målscoreren David Villa ble skadet allerede før EM, men Fernando Torres har vist at også han kan putte ballen i nettet. De møter Frankrike, som tross tap i sist kamp mot Sverige, har tatt steget opp etter den skuffende deltakelsen i VM for to år siden. Frankrike gikk videre fra gruppespillet som nummer to.

Les også: Semb: – EMs flotteste scoring
Les også: FC Football sþeçiale kårer EMs mest intelligente spiller

Petter Myhres dom:

– Spania er naturlige favoritter i dette oppgjøret. Dette har de vist med en roen de triller ball ute på banen. De har også en Andrés Iniesta som har hatt et fantastisk EM så langt. Nå ser det ut som om flere lag har klart å knekke koden i spillestilen deres. Det kan bety at Spania må endre spillestil for å vinne kamper, noe jeg tviler på blir gjort. For Frankrike blir det viktig å opprettholde det kollektive lagspillet. Spania kan blottlegge seg i angrepsfasen, og da blir det viktig for franksmennene å bruke spillere som Samir Nasri og Karim Benzema i kontringer. Jeg tror til slutt at Spania tar seg videre.

Videre: Spania

BRUKTE FIRE MINUTTER: Fernando Torres sendte Spania foran etter bare fire minutter mot Irland. (Foto: Gero Breloer/Ap)
BRUKTE FIRE MINUTTER: Fernando Torres sendte Spania foran etter bare fire minutter mot Irland. (Foto: Gero Breloer/Ap)

Kamp 4: England-Italia

England tok seg videre som gruppevinnere med uavgjort mot Frankrike og seier mot Sverige og Ukraina. De var ikke favoritter før EM med skader og vrakingen av Rio Ferdinand, men selvtilliten har sakte men sikkert vokst i det engelske landslaget. De møter et Italia som spilte uavgjort mot Spania og Kroatia, og tok seg videre med en 2-0-seier over Irland.

Petter Myhres dom:

– I denne kampen ser jeg for meg en ny stillingskrig. England har vært godt organiserte defensivt, men er avhengige av enkeltspillere fremover på banen. Steven Gerrard har vært sterk i dette mesterskapet, og han må fortsette skal de ha sjanse til å vinne. England trenger også en Wayne Rooney i form som kan score mål, og en Joe Hart som kan fortsette sitt storspill i buret. Italia er taktisk sterke. De vil ikke blottlegge seg på banen. Pirlo blir viktig for italienerne med hans pasninger og skuddfot. Sammen med de offensive kanonene Di Natale, Cassano og Balotelli kan dette bli avgjørende. Her har Cesare Prandelli mulighet til å endre angrepsspillet for Italia. Jeg holder Italia som knappe favoritter i kampen, og tror de avanserer.

Videre: Italia

Wayne Rooney kan sende England videre i kveld. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Wayne Rooney kan sende England videre i kveld. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Les også: Se Rooneys hårsprayfeiring
Les også: Hodgson om Gerrard: – Har vært banens beste i alle kampene

Semifinalene kan bli seende slik ut

Skal vi gå for Myhres tips, ender man altså opp med Portugal-Spania og Tyskland-Italia i siste steg før finalen. Fire internasjonale topplag med spillere i verdensklasse. Spillere som nå øyner muligheten til å ta med seg det gjeve trofeet hjem.