talents
talents

Disse EM-stjerneskuddene jages av storklubbene

Flere talenter kan få lukrative tilbud i større klubber etter sin innsats i EM. Sjekk listen over de mest ettertraktede her!

Det er hviledag i EM-sluttspillet før kvartfinalene senere denne uken.

Men tabloidene tar ikke fri.

LES OGSÅ: Her er EMs mest ettertraktede spillere
LES OGSÅ: Her er EMs største stjerneskudd

Flere medier hevder nemlig at mange av de ulike landslagenes største talenter har imponert så mye i EM at de kan regne med å skifte klubb så snart sluttspillet er over.

TV 2-blogger Lars Sivertsen blir ikke overrasket dersom mange av EMs stjerneskudd sikrer seg lukrative kontrakter i for eksempel Premier League etter Euro 2012.

– En spiller som Papadopoulos har vært outstanding. Han er en beinhard midtstopper som viser mye modenhet for alderen, og jeg blir definitivt ikke overrasket om han dukker opp i en europeisk storklubb – med all respekt for Schalke – etter EM, sier Sivertsen til TV 2 Sporten.

Lars Sivertsen
Lars Sivertsen

– Dzagoev har innfridd
En annen Sivertsen tror skifter klubb er Russlands stjerneskudd Alan Dzagoev.

– Alan Dzagoev ble blåst opp før mesterskapet, men har et stempel på seg for å forsvinne når presset blir for stort. Men han har virkelig tatt steget og gått foran for Russland og blir nok å se i en større klubb snart, mener Sivertsen.

Det samme spår han ikke vil skje med en spiller som Polens Robert Lewandowski.

– Jeg tror ikke Robert Lewandowski går noen steder. Dortmund har solgt Shinji Kagawa og er ikke avhengig av å selge så mange flere på grunn av den økonomiske situasjonen. Jeg tror neppe en regjerende tysk mester velger å selge sin beste spiss, og går inn i en ny sesong uten en klassespiss som kjenner laget, konstaterer fotballbloggeren.

BLOGG: Les Lars Sivertsens EM-blogg her
LES OGSÅ: Ekspertene ikke i tvil: – Denne angriperen blir EMs toppscorer

Robert Lewandowski er en måltyv av rang. Nå skal han føre Polen videre fra gruppespillet i EM på hjemmebane (Foto: JANEK SKARZYNSKI/Afp)
Robert Lewandowski er en måltyv av rang. Nå skal han føre Polen videre fra gruppespillet i EM på hjemmebane (Foto: JANEK SKARZYNSKI/Afp)

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Mange av de største klubbene i Europa har akutt mangel på solide sidebacker, og Lille har gjort det klart at de er interessert i å selge Mathieu Debuchy

– Akutt mangel på gode sidebacker
Frankrikes Mathieu Debuchy fremstår som en av EMs mest ettertraktede spillere, mener Sivertsen.

– Mange av de største klubbene i Europa har akutt mangel på solide sidebacker, og Lille har gjort det klart at de er interessert i å selge Mathieu Debuchy. Han har virkelig vært frisk og offensiv for Frankrike og jeg tror det er veldig sannsynlig at han får seg kontrakt med en storklubb etter EM, sier han.

Han er imidlertid mer usikker på om en spiller som Kroatias Mario Mandzukic ender opp i en av de antatt største klubbene.

– Mario Mandzukic ble nærmest lagt ut for salg av Wolfsburg før mesterskapet. De sa at han ville bli solgt for en rimelig pris. Men så scoret han et par mål i EM og plutselig vil nok middelhavsfarer i Premier League plutselig betale overpris for ham, konkluderer Sivertsen.

I nederlandske medier er unggutten Jetro Willems omtrent den eneste som får godkjent for sin innsats under EM. Mange hevder derfor at Willems nå vil forsvinne til en virkelig storklubb i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Disse stjernene får du se i EM-sluttspillet
LES OGSÅ: Her er draktene stjernene skal spille med under EM

IMPONERTE: Jetro Willems har imponert for Nederland under EM. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
IMPONERTE: Jetro Willems har imponert for Nederland under EM. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

– Jeg tror det er for tidlig å si at han ender opp i en storklubb allerede nå

– For tidlig for Willems
Men det tviler TV 2 Sportens fotballblogger på.

- Willems har klart seg anstendig under veldig vanskelige forutsetninger. Han fikk en tøff oppgave og dummet seg overhodet ikke ut. Han har nok en fin fremtid foran seg, men jeg tror det er for tidlig å si at han ender opp i en storklubb allerede nå, mener Sivertsen.

TV 2 Sporten har sjekket «ryktebørsen» og plukket ut de stjerneskuddene som hyppigst er blitt koblet til større klubber.

Her er vår liste:
Disse kan bli solgt etter EM (listen er ikke rangert, og baserer seg kun på spekulasjoner fra ulike aviser som ikke er bekreftet fra offisielt klubbhold, red. anm):

Jetro Willems, Nederland:
Den unge backen spilte alle tre gruppespillkampene for Nederland og er kanskje den spilleren som leverte de beste prestasjonene for de oransje. 18-åringen skal stå på ønskelisten til klubber som Manchester City, Manchester United og Juventus.

Robert Lewandowski, Polen:
Selv om Polen ikke gikk videre fra gruppespillet, fikk Borussia Dortmund-spissen vist solide prestasjoner og scoret blant annet turneringens første mål. Har lenge blitt koblet til Manchester United og ifølge BBC Sport planlegger Sir Alex Ferguson et bud på angriperen etter EM.

Yevhen Konoplyanka, Ukraina:
Den unge kantspilleren har imponert stort for Ukraina. Det har Arsenals manager Arsene Wenger fått med seg. Franskmannen skal ha speidet på ukraineren under mesterskapet, hevder Daily Mail.

Yohan Cabaye, Frankrike:
Spiller allerede i Premier League for Newcastle, men kan få kontrakt med en enda større klubb etter EM-sluttspillet. Goal.com hevder at flere klubber i Serie A – blant annet AC Milan – vurderer bud. Franskmannen er også blitt koblet til Manchester United.

Nicklas Bendtner, Danmark:
Angriperen har de siste sesongene spilt for Arsenal og Sunderland i Premier League. Arsenal ønsker imidlertid å kvitte seg med dansken, og Bendtner skal blant annet ha imponert både Benfica og West Ham-manager Sam Allardyce. Skal en tro britiske medier er Bendtner svært nære en overgang til den nyopprykkede Premier League-klubben.

Mathieu Debuchy, Frankrike:
Lilles backstjerne har lenge vært på radaren til Newcastle United, men nå ønsker også Chelsea å sikre seg høyrebacken. I tillegg vurderer flere klubber i La Liga bud på høyrebacken.

Jordi Alba, Spania:
Alba har virkelig etablert seg på landslaget under Euro 2012. Barcelona er favoritter til å kapre backens underskrift. I kulissene lurer imidlertid Manchester United, hevder Daily Mail.

Alan Dzagoev, Russland:
Scoret tre mål før Russland røk ut av EM. Russlands kanskje beste spiller under dette mesterskapet sies å være på vei til Arsenal – selv om London-klubben naturlig nok ikke vil kommentere noe offisielt rundt interessen for spilleren.

Mario Mandzukic, Kroatia:
Kroatias kraftspiss scoret tre mål på Kroatias to første kamper. Det ble lagt merke til av blant annet Everton, som nå forbereder et bud på spilleren, påstår Daily Mirror.

Kyriakos Papadopoulos, Hellas:
Hellas unge forsvarsspiller har levert imponerende forestillinger hittil. Schalke vil nok ikke selge, men skal en tro Manchester Evening News vurderer Manchester United et bud på opp mot 200 millioner kroner – og da kan det bli vanskelig for både Papadopoulos og Schalke 04 å takke nei.

Tror du noen av disse spillerne forsvinner til større klubber? Ta debatten i kommentarfeltet under!