Heat nær NBA-tittelen

LeBron James er kun én seier fra å oppfylle drømmen om en NBA-tittel. Miami Heat slo Oklahoma City Thunder 104-98 i fjerde finalekamp tirsdag.

James er basketballigaens kanskje største stjerne, men han har aldri vunnet NBA-tittelen. Han forlot Cleveland Cavaliers og skrev under for Miami Heat i 2010.

Nå kan det være slutt på titteltørken for LeBron James. Tirsdagens seier gjør at Heat leder 3-1 sammenlagt, og Florida-laget trenger en seier til for å bli mester. Det spilles best av sju kamper.

I tirsdagens kamp slet James med vonde bein, men han leverte nok en solid kamp og var lagets mestscorende spiller med 26 poeng. Snaut tre minutter før full tid senket han en viktig trepoenger, som ga Heat ledelsen 97-94.

– LeBron hadde krampe. Vi snakket om å spille med så høy intensitet at man ikke hadde krefter igjen på slutten, og det gjorde han, sa Heat-trener Erik Spoelstra.

Dwyane Wade og Mario Chalmers bidro med 25 poeng hver.

Russell Westbrook storspilte og scoret hele 43 poeng for Oklahoma City Thunder, men det var ikke nok for gjestene. Kevin Durant scoret 28 poeng.

Miami Heat kan avgjøre finalen på hjemmebane torsdag og ta sin annen NBA-tittel. Heat vant også i 2006. (©NTB)