Giorgio Chiellini og Philippe Mexès (Foto: BARTOSZ JANKOWSKI/GENYA SAVILOV/)
Giorgio Chiellini og Philippe Mexès (Foto: BARTOSZ JANKOWSKI/GENYA SAVILOV/)

Stopperkjemper mister EM-kvartfinalene

Italias Giorgio Chiellini og Frankrikes Philippe Mexès må stå over mot henholdsvis England og Spania.

Det blir ingen kvartfinale mot England i EM på Italias Giorgio Chiellini.

Juventus-stjernen måtte byttes ut i den siste gruppespillkampen mot Irland, på grunn av en skade på baksiden av låret.

– Det er klart at han ikke kan spille på søndag, men vi forsøker å få ham klar til resten av turneringen i håp om at Italia går videre, sa Italia-lege Enrico Castellacci tirsdag kveld.

Balotellis redningsmann kan bli erstatteren
Chiellini er Italias mest brukte forsvarsspiller de siste årene, men gjorde en grov tabbe da Mario Mandzukic fikk utligne for Kroatia i 1-1-kampen i gruppespillet.

Da han måtte ut mot Irland var det klubbkollega Leonardo Bonucci som steppet inn. Bonucci var mannen som måtte gå fysisk til verks og sette munnkurv på Mario Balotelli, da sistnevnte var i ferd med å dumme seg ut på nytt.

Bonucci startet de to første kampene i gruppespillet da Italia spilte med tre mann i forsvarslinjen, men var ikke med i startoppstillingen da de gikk over til en firemannslinje mot Irland.

Mister rutine
Heller ikke Frankrikes midtstopper Philippe Mexès vil være tilgjengelig i kvartfinalerunden, for Milan-spilleren med 29 landskamper pådro seg gult kort i tirsdagens tap mot Sverige, og må dermed sone karantene når lagkameratene møter Spania.

Arsenals Laurent Koscielny er en av spillerne som kan erstatte 30-åringen.

For øvrig vil Georgios Karagounis og José Holebas begge gå glipp av Hellas' oppgjør mot Tyskland fredag, også på grunn av gule kort.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk