Kroatia fikk 600.000 kroner i bot

UEFA har bøtelagt Kroatias fotballforbund med 600.000 kroner på grunn av rasistiske tilrop og annen upassende oppførsel under fotball-EM.

Det er kampen mot Italia i Poznan forrige torsdag som er bakgrunnen for boten. Kroatiske fans skal ha laget apelyder mot Mario Balotelli og dessuten kastet fyrverkeri inn på banen.

– Det kroatiske fotballforbundet har fått 80.000 euro (600.000 kroner) i bot på grunn av påtenning og kasting av fyrverkeri, samt supporternes dårlige oppførsel (rasistiske tilrop og symboler), het det i en uttalelse fra Det europeiske fotballforbundet tirsdag.

Boten er, ironisk nok, 150.000 kroner lavere enn summen danske Nicklas Bendtner måtte ut med etter å ha vist en boksershorts med reklame etter en scoring mot Portugal

UEFA-president Michel Platini utrykte sin frustrasjon over den kroatiske supporterskaren på en pressekonferanse mandag, men han mener generelt at EM-fansen har oppført seg bra.

– Jeg kan ikke styre folk, men de som er kommet til arenaene i denne turneringen har vært meget hyggelige – unntatt noen kroater, sa franskmannen.

Ifølge nettverket Fotball mot rasisme i Europa (FARE) deltok mellom 300 og 500 kroater i å utøve rasisme mot Balotelli.

Manchester City-spissen fikk sin hevn da han scoret 2-0-målet mot Irland tirsdag. Italia gikk videre til EM-kvartfinale på bekostning av Kroatia, som tapte 0-1 for Spania mandag. (©NTB)