Lars Petter Nordhaug. (Foto: TV 2)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: TV 2)

Nordhaug tror ikke på Tour de France-plass

– Det vil være forståelig om de ikke tar meg ut, sier han til tv2.no.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30 juni!

Tour de France er en drøy uke unna og flere lag har allerede tatt ut sin nimannstropp til sykkelfesten.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Sky har bekreftet overfor tv2.no at de vil offentliggjøre laget torsdag formiddag. Edvald Boasson Hagen er et sikkert kort for britene, men norske sykkelfans håper også lagkompis Lars Petter Nordhaug får billett.

Spesielt ettersom Thor Hushovd må stå over årets Tour, og Alexander Kristoff heller ikke blir å finne på de franske landeveiene.

Nøtterøy-karen er dessverre ikke like optimist.

– Jeg tror ikke jeg får plass i årets Tour de France. Jeg vet ingenting om uttaket, men tviler på at jeg er blant de ni, sier Nordhaug til tv2.no.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

– Forståelig om de ikke tar meg ut
Og utdyper:

– Til det er det for mange plasser som er låst opp omkring Bradley Wiggins og Mark Cavendish. Bradley har tross alt sitt eget hjelperytterlag som han har kjørt med i hele år. Og de har kjørt veldig bra.

Nordhaug understreker likevel at han på ingen måte vil takke nei til en Tour-plass. Men han blir heller ikke veldig skuffet hvis uttaket ikke inneholder hans navn.

– Det vil være forståelig om de ikke tar meg ut. Det er høyt nivå i laget vårt og ikke bare å komme seg med. Jeg har likevel veldig lyst til å kjøre Tour de France, så jeg håper jeg får sjansen. Enten nå eller en annen sesong, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater

Viste seg frem i Sveits
28-åringen hadde et håp om å kjempe til seg en plass i Touren med god innsats i Sveits rundt. Etapperittet ble avsluttet forrige helg og Nordhaug er sånn passe fornøyd med innsatsen.

Sammenlagtdrømmen røk allerede på den 1. etappen, men Nordhaug fikk samtidig vist frem offensiv kjøring med bruddstunt på den 4. etappen.

– Det ble en grei gjennomkjøring for min del. Den første dagen var veldig hard og jeg kom dessverre bakpå. Jeg var ikke helt der jeg skulle være. Men det gikk bedre og bedre og jeg valgte ut en etappe der jeg gikk for seier, forteller han.

Nordhaug mener likevel ikke formen er god nok for Touren. I hvert fall ikke ennå.

– Jeg merket det godt i Sveits at jeg mangler en del i de tøffeste fjellene. Men jeg tror samtidig at formen vil komme nå snart. Nå skal jeg først kjøre NM-tempoen i Bergen på torsdag, før det er fellesstart på søndag. Der vil jeg kjøre sammen med Edvald, men det er ikke sikkert jeg kjører for han. Det får vi se på, sier norgesmesteren fra 2006 med et lurt smil.

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug (Foto: Daniel Sannum Lauten/NTB scanpix)
Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug (Foto: Daniel Sannum Lauten/NTB scanpix)